Teraz jest środa, 21 lutego 2018, 09:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Mikrofon Lavalier + Zoom H4n pytanko. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 19:57
Posty: 15
Post Mikrofon Lavalier + Zoom H4n pytanko.
Witam, w dźwięku jestem nowy i jest cos czego zupełnie nie rozumiem.
Z tego co się orientuję mikrofony tego typu mają zasilanie phantomowe (czego tez do konca nie rozumiem). Czy jeżeli podłącze takiego do Zooma przez XLR to będzie ok, bez mikroportów?
Jeżeli tak, to rozumiem, że zasilanie idzie przez XLR? No i teraz zagadka. Ostatnio kolega pokazywał mi VT-500, podobno niezły lavmic, ale miał wejście przerobione na mini jacka. To jak w takim razie jest on zasilany? Jestem trochę głupi w tym temacie, więc liczę na pomoc i rozjasnienie. Z góry dzięki.


poniedziałek, 4 lutego 2013, 22:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Mikrofon Lavalier + Zoom H4n pytanko.
one nie są na phantomie ,

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


poniedziałek, 4 lutego 2013, 23:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 19:57
Posty: 15
Post Re: Mikrofon Lavalier + Zoom H4n pytanko.
To jak są zasilane?


poniedziałek, 4 lutego 2013, 23:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 19:57
Posty: 15
Post Re: Mikrofon Lavalier + Zoom H4n pytanko.
http://www.vt-switzerland.com/en/vt500- ... microphone

O takim mówie.


poniedziałek, 4 lutego 2013, 23:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Mikrofon Lavalier + Zoom H4n pytanko.
To chyba jakiś militarny mikrofon :mrgreen:
kilka razy podłączałem do H1 i działa normalnie, teraz próbowałem do h4n i nie działa (wejscie jack koło mikrofonu) może trzeba coś przełączyć(narazie nie mam czasu sprawdzić) , a jeżeli już mają jakieś zasilanie to pewnie minimalne 1-3V .
Jak nie będzie działć to dokup przedwzmacniacz na baterie AA np t-bone na thoman.de (jakieś 20-30zł)

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 5 lutego 2013, 01:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL