Teraz jest środa, 24 kwietnia 2019, 10:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Brak dżwięku przy nagrywaniu z Kamerki na kasete VHS. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Brak dżwięku przy nagrywaniu z Kamerki na kasete VHS.
WITAM.
Mam problem. Kupiłem magnetowid który nie ma wejścia A/V tylko EURO wiec żeby podłączyć kamerke musiałem kupić adaptator EURO/chich i wszystko OK, obraz jest ale dźwieku nie ma. I nie wiem jak na to zaradzić, juz kombinowałem różne połączenia i nic, nie wiem co jest grane. Prosze o pomoc. Dzieki.pozdrawiam. :cry:


piątek, 20 sierpnia 2004, 09:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
dziwne
moze ta przejściówka jest coś nie tak (ja na szczescie miałem taka jako w wyposażenie kamerki)
albo wejscie euro kopniete

zobacz czy naprawde dobrze podłaczyłes
wyjście audio z kamerki (i ustawiłeś odpowiednią głośność) z wejciem audio na przejściówce


piątek, 20 sierpnia 2004, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post witam
kupiłem przejsciówke z wyjściem A/V i s-video. Podłączyłem tak jak napisali w instrukcji i jest tak: jak włącze kamerke i przełącznik ustawiam na INPUT to mam obraz a nie mam dźwięku, natomiast jesli ustawiam na output to mam dźwięk ale nie mam obrazu. I cholera szlag mnie trafia bo ile mozna sie z tym bawić. Jeśli możesz to napisz po kolei jak ty podłączasz swoją Może robie jakiś błąd. Prosze o dokładna instrukcje:). Dzieki. Pozdrawiam


niedziela, 22 sierpnia 2004, 15:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
moja ma trzy wejscia
video(zólty)
[color=white]biały kanał lewy lub mono[/color]
czerwony kanał prawy

u mnie w kamerce wyj av jest razem z adio mam specjalny kabel StereoVideo
wyglada to mniej wiecej tak
wyj(av/słuchawki) ------------------E(adapter){EURO}

ale ta przejścówka działa na starych kamerkach gdzie podłaczałem
video out/do video a audio out do białego(srodkowego) gdy audio mono lub białego i czerwonego/audio stereo- wtedy kabel audio wygląda tak
--------------<


nazwa adaptera PC-A10 SCART

magnetowid w poz. line a TV av

i u mnie to działa czyli nagrywa się podgląd na TV a głos leci z głosników TV
acha kamerke ta z podpisu ja ustawiam na pley(vcr)

ale z tego co piszesz wynika, ze masz cos źle ustawionego w kamerce

ps, opis jak podłaczać do magnetowidu i jakie pownny byc ustawienia kamerki wineś mieć w instrukcji kamerki
wraz z opisem jakie jeszcze akcesoria sa do tego potrzebne bynajmniej ja tak mam a co mam widac ponizej


niedziela, 22 sierpnia 2004, 16:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 5 marca 2006, 18:32
Posty: 2
Post 
jam3 napisał(a):
nazwa adaptera PC-A10 SCART

ile coś takiego moze kosztować ?


niedziela, 5 marca 2006, 18:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
padanacy napisał(a):
jam3 napisał(a):
nazwa adaptera PC-A10 SCART

ile coś takiego moze kosztować ?

nie wiem było w komplecie z kamerka
ale tego typu adapterów jest pełno na rynku


np.
http://multisort.pl/product/2948.html?mn_cl=1
http://www.allegro.pl/search.php?string ... ew=0&pay=0


poniedziałek, 6 marca 2006, 01:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 5 marca 2006, 18:32
Posty: 2
Post 
Dzięki :D


poniedziałek, 6 marca 2006, 16:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL