Teraz jest wtorek, 23 kwietnia 2019, 12:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 sorry, ze tyle razy ale podpowiedzcie. s-video + chinch 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post sorry, ze tyle razy ale podpowiedzcie. s-video + chinch
przepraszam, ze w tylu miejscach zamieszczam temat ale jestm tu pierwszy raz i nie wiem dokladnie do ktorej kategorii to dopasowac. a zalezy mi na odp.

witam

mam takie pytanie.
rozeznalem sie juz mniej wiecej na forum i wiem, ze najlepszym kablem do polaczenia tv z dvd jest s-video. nie wiem tylko jak najelpiej zrobic z dziwiekiem?? chyba jedyne wyjscie to chinch. ale wydaje mi sie, ze jakosc bedzie mizerna. lepiej byloby chyba przez euro. ale tak nie da rady..... w takim razie zostaje mi tylko kupic dobrej jakosci chinch.
dzieki za pomoc


wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: sorry, ze tyle razy ale podpowiedzcie. s-video + chinch
michall napisał(a):
przepraszam, ze w tylu miejscach zamieszczam temat ale jestm tu pierwszy raz i nie wiem dokladnie do ktorej kategorii to dopasowac. a zalezy mi na odp.

witam

mam takie pytanie.
rozeznalem sie juz mniej wiecej na forum i wiem, ze najlepszym kablem do polaczenia tv z dvd jest s-video. nie wiem tylko jak najelpiej zrobic z dziwiekiem?? chyba jedyne wyjscie to chinch. ale wydaje mi sie, ze jakosc bedzie mizerna. lepiej byloby chyba przez euro. ale tak nie da rady..... w takim razie zostaje mi tylko kupic dobrej jakosci chinch.
dzieki za pomoc

ihmo podłacz wszystko przez euro bedzie ok.
a jak koniecznie przez s-video to lepiej kup sobie głosniki i podłacz do dvd
ale czy róznica w jakości obrazu bedzie widoczna watpie ale mogę się mylić


wtorek, 24 sierpnia 2004, 11:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
nie no przeciez nie bede kupowal glosnikow zeby bylo jak podl.:))
glosniki w tv sa odpowiednie. graja b. dobrze. a co do euro to podlaczalem juz tak dwa razy. za pierwszym buczaly glosniki, zmienilem kabel to z kolei kolory zaczely wariowac, pokazywala sie jakas "tecza"...
ale to dlatego, ze kable euro byly slabej jakosci. noname'y z koszyka z mediamarkt.
mimo wszystko chcialbym podl przez s-video

ale mam jeszcze wyjscie av/s czyli euro z s-video. moze sa takie kabelki? do tv euro a z drugiej strony s-video i chinch do audio ???


wtorek, 24 sierpnia 2004, 11:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
michall napisał(a):
nie no przeciez nie bede kupowal glosnikow zeby bylo jak podl.:))
glosniki w tv sa odpowiednie. graja b. dobrze. a co do euro to podlaczalem juz tak dwa razy. za pierwszym buczaly glosniki, zmienilem kabel to z kolei kolory zaczely wariowac, pokazywala sie jakas "tecza"...
ale to dlatego, ze kable euro byly slabej jakosci. noname'y z koszyka z mediamarkt.
mimo wszystko chcialbym podl przez s-video

ale mam jeszcze wyjscie av/s czyli euro z s-video. moze sa takie kabelki? do tv euro a z drugiej strony s-video i chinch do audio ???


czyżbys miał dvd stereo
powiem jedno oglądanie dvd bez sytemu glosników 5.1 i lepszych(6.1 czy 7.1) jest takie same ale wrażenia słuchowe(dzwiękowe) to inna historia

jak podłaczysz przez s-video (o ile TV ma te wejscie) i audio biało -czerwone powino być ok ale to dzwięk only stereo


wtorek, 24 sierpnia 2004, 11:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
ktos mi napisal, ze dzwiek przez euro czy przez chinch to to samo. nie ma roznicy bo w obu oprzypadkach jest analog. skoro tak, kupie dobry chinch i bedzie ok.

no niestety stereo. ale nie stac mnie narazie na wzmacniacz. wystarcza mi glosniki w tv. 29' 100hz panasonic. jak dla mnie gra super:) a i dvd raczej slabe wiec nie bede narazie szalal:)

aha slyszalem jeszcze, ze s-video daje generalnie gorszy obraz niz euro. to chyba bzdura??

p.s. dvd ma dosc duzo wyjsc. w wielu drozszych nie widzialem tylu. ok 12 typu chinch, do tego s-video i coaxial no i euro.


wtorek, 24 sierpnia 2004, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
michall napisał(a):
aha slyszalem jeszcze, ze s-video daje generalnie gorszy obraz niz euro. to chyba bzdura??

tak to imho bzdura
z analogów naj to właśnie sygnał z s-video


wtorek, 24 sierpnia 2004, 11:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
to bylo na innym forum. tamten typ jest moderatorem wiec nie powinien chyba pisac takich kocopalow.....

czyli dzwiek i przez euro i przez chinch ma taka sama jakosc??

ubolewam tylko nad tym, ze akurat te wyjscia (s-video i audio) sa z przodu tv. moglyby byc chociaz z boku.... :)


wtorek, 24 sierpnia 2004, 12:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
michall napisał(a):
ubolewam tylko nad tym, ze akurat te wyjscia (s-video i audio) sa z przodu tv. moglyby byc chociaz z boku.... :)


jak bedziesz miał kamerkę to docenisz ,że z przodu :lol:


wtorek, 24 sierpnia 2004, 12:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
wiem wiem:)) mam ap cyfrowy, moze nie podlaczam tak czesto jakbym podl kamere ale jednak.
z boku, na sciance glosnika tez jest latwy dostep a przynajmniej nie wisza tak te kable przed tv i jest znacznie ladniej:) ale to juz na prawde szczegoly


wtorek, 24 sierpnia 2004, 12:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
aha jeszcze jedno.

z tylu tv mam dwa gniazda SCART.
sa tak opisane:

AV1
RGB
VIDEO

AV2
VIDEO
S-VIDEO

o co chodzi??
czy przez to AV2 moge polaczyc dvd takim kabelkiem:
euro ---- s-video + 2xRCA
czy to tak samo jakbym podlaczyl normalnie :
s-video------s-video i 2x RCA --------- 2xRCA ??

nie moge sie w tym polapac
aha i przy przelaczaniu tv/av moge wybrac: AV2 i AV2/S


wtorek, 24 sierpnia 2004, 13:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
michall napisał(a):
aha jeszcze jedno.

z tylu tv mam dwa gniazda SCART.
sa tak opisane:

AV1
RGB
VIDEO

AV2
VIDEO
S-VIDEO

o co chodzi??
czy przez to AV2 moge polaczyc dvd takim kabelkiem:
euro ---- s-video + 2xRCA
czy to tak samo jakbym podlaczyl normalnie :
s-video------s-video i 2x RCA --------- 2xRCA ??

nie moge sie w tym polapac
aha i przy przelaczaniu tv/av moge wybrac: AV2 i AV2/S


tu masz opis pełnego złacza euro-scart
http://www.eres.w3.alpha.pl/index1.php?text=30
co to oznacza pomyśl
a tak na marginesie luknij do instrukcji TV lub DVD czasami sie przydaje

jak równierz bardzo przydatna jest wyszukiwarka
np.
http://www.google.pl


wtorek, 24 sierpnia 2004, 14:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jam3 napisał(a):
tu masz opis pełnego złacza euro-scart
http://www.eres.w3.alpha.pl/index1.php?text=30
co to oznacza pomyśl


no i co w zwiazku z tym????
co ma do tego opis zlacza??
gdyby bylo to napisane w instrukcji to nie robil bym tu z siebie idioty....


a co do google to tez nie rozumiem. jest to wyszukiwarka! zgadzam sie. Jest przydatna, rowniez sie zgadzam. Tylko co to ma do rzeczy???


wtorek, 24 sierpnia 2004, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
michall napisał(a):
jam3 napisał(a):
tu masz opis pełnego złacza euro-scart
http://www.eres.w3.alpha.pl/index1.php?text=30
co to oznacza pomyśl


no i co w zwiazku z tym????
co ma do tego opis zlacza??
gdyby bylo to napisane w instrukcji to nie robil bym tu z siebie idioty....


a co do google to tez nie rozumiem. jest to wyszukiwarka! zgadzam sie. Jest przydatna, rowniez sie zgadzam. Tylko co to ma do rzeczy???


gdybys pomyslał choć trochę
to oznacza ,ze TV nie ma pełnego złacza EURO
a które piny są aktywne w złaczu? jak myślisz :?:

EOT :evil:


wtorek, 24 sierpnia 2004, 15:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 10:39
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
wydaje ci sie chyba, ze niezmiernie inteligentne posty piszesz. a nie da sie nic zrozumiec z tego belkotu. wez to poukladaj w zdania i napisz jasno i przejrzyscie.

poza tym
Jam3 napisał(a):
co to oznacza pomyśl


skad ty jestes? z maroka?

zreszta poczekam na innego fachowca jak ty mi piszesz, zebym sobie podlaczyl glosniki do dvd.......... 8O [/quote]


wtorek, 24 sierpnia 2004, 15:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL