Teraz jest niedziela, 21 kwietnia 2019, 04:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Dziwny przypadek!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Dziwny przypadek!!!
Witam.

Ostatnio kręciłem wesele, oczywiście kupiłem nowe tasmy dv .
Po weselu i odespaniu wziąłem się za zrzut materiału na komp.
Nagrywałem na 3 taśmach dv-80minut ,jedna sony i dwa panasoniki.(kamera panasonic MX-500)
Pierwsza taśma panasonic poszła ok, druga sony i.........tragedia ,całe 80minut do wyrzucenia, pojawiły kratki i przerwy w nagraniu .
Mówiąc krótko załamałem się , pomyślałem że brudna głowica ale po czyszczeniu to samo. (inne taśmy odtwarzało poprawnie)
Nastepnego dnia próbuje jeszcze raz i............cały materiał bez najmniejszego zakłucenia zapisuje na kompie. Myśle sobie o co chodzi, może kamera ? może komputer? ale do dziś niewiem. Na pewno wiem to że raczej zrezygnuje z kaset Sony.

Czy ktoś z was szanowni koledzy spotkał się może z podobną sytuacją???

Dowiedziałem się od znajomego który pracuje w serwisie Sony że pewna
seria kaset dv miała powazną wade ponieważ bardzo wiele osób wrecz uszkodzło sobie głowicę . Czy to prawda trudno mi potwierdzić ale może coś w tym jest.

Pozdrawiam


sobota, 18 września 2004, 18:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
no cóż, może coś w tym jest, że jakaś felerna seria, bo ja sobie na kasetach Sony 2x zabrudziłem głowice w ciągu tygodnia(!!), a teraz te taśmy wkręcają się mi w głowice. W serwisie mówili że niedawno mieli podobny przypadek, gdzie pomogła zamiana kaset na Panasoniki, ale nie wiem jeszcze jak będzie w moim przypadku.
Prawda jest taka, że miałem 10 kaset Sony Premium, z których 5 zapisałem 1 lub 2 razy, resztę musiałem wyrzucić...

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


sobota, 18 września 2004, 19:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2004, 19:33
Posty: 135
Post 
Ja mialem podobny przypadek ale nie byla to wina taśm. Przy wrzucaniu postawilem kamerę ok.10 centymetrów od przejsciówki BLACK BOX od karty dv 500. Efekt taki sam. Po odsunieciu kamery od BLACK BOXA na odległość ok40 cm. dropy znikły.


poniedziałek, 27 września 2004, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
to zjawisko pojawia sie czasem i mozna sie go pozbyc otwierajac i zamykajac kieszen kamery 1 lub 2x
czesc


czwartek, 25 listopada 2004, 01:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
odnośnie kaset sony szczególnie kupowanych w sieci fotojoker, takich przypadków jest masa. z moich testów wynika że tdk robi super nośniki godne polecenia, kasety i płyty tej marki są naprawdę wysokiej jakości.

pozdrawiam
FStyl


czwartek, 25 listopada 2004, 11:29
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 października 2004, 22:11
Posty: 109
Lokalizacja: Małogoszcz
Post odp:
Czyli te kasety są do kitu?

http://www.agdrtv.com/kasety/sony_dvm_60_pr3.php

_________________
Nagrywam: Canon MV 750i
Montuje: UVS 9.0


piątek, 26 listopada 2004, 08:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
uu za taką cenę to już na pewno... :)
Mati.


wtorek, 30 listopada 2004, 03:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Ja od dawna kupuje w Beiksie i jakoś nie trafiłem na złą Sony Premium. Cenowo są dość tanie.


wtorek, 30 listopada 2004, 07:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Kiedyś kupiłem sony w MM i miałem problem, i choć mam kamerę sony
tańszych kaset tej firmy unikam, poza exelennce i dv cam. Mieliśmy przypadki również złej partii kaset beta cam sp sony z tym że wina raczej leży po stronie hurtowników aniżeli firmy. Ostatnio kupiłem EMTECKi i byłem zadowolony zazwyczaj gram tylko raz góra dwa a kasety jak mogę odsprzedaję zleceniodawcy niech sobie trzyma materiał
z kamery a nóż...Sprowadziliśmy też do firmy kasety mini dv Fuji,
w magnetowidzie dv cam spisują się dobrze muszę wypróbować w kamerze, swojego czasu nasza firma używała tylko kaset duplikacyjnych Fuji pomimo ich ceny(drogie) kasety te mając 13,14 lat chodzą nadal co więcej, nawet można na nich zapisać i nie dropią. Myślę więc że i mini dv
powinny być trwałe. Cena w hurtowni to 12 zł + vat za 60 min.


środa, 1 grudnia 2004, 00:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Osobiscie mimo bolu finansowego nie uzywam kaset innych niz Profesional i Panasonicow Master. Co do Fuji to polecam. Troche grubsza tasma niz w sony gwarantowac powinna dluzsza zywotnosc.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 1 grudnia 2004, 01:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Co do panasoniców to cholercia koleś kupił w wakacje 5 szt pokręcił na wczasach przyjechał i okazało się że dwie syfiły że cho cho, myślał że kamera ale nagrał na inną i ok. także trafiają się i takie.Na pewno dobre są i pewne złote TDKi tylko trochę drogie.


środa, 1 grudnia 2004, 01:20
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Czytałem kiedyś jakiś mądry wywód o smarach stosowanych w kasetach miniDV a dokładnie o tym ,że każda firma stosuje inny smar. Problemu nie ma jeśli stosujemy kasety jednej firmy ale jeśli włożymy inną to owe smary mogą się "pogryźć",dokładnie pozostałości i nowy. Nieszczęście gotowe. Większość zgłaszanych problemów z kasetami miniDV powstało właśnie przy zmianie producenta kasety stosowanej akurat do nagrywania więc coś chyba jest na rzeczy z tymi smarami rzeczywiście.


piątek, 3 grudnia 2004, 05:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A ja używam tylko Sony do kamery Sony i niestety też cuda zaczęły się dziać po 4-5 krotnym nagraniu. Jeszcze tylko nie jestem pewien czy coś z kamerą sie nie stało bo nie sprawdzałem na nowych, ale na starych czasami kamera nie widzi wogóle nagrania. W trakcie nagrania po kazdym start/stop resetuje się licznik i w efekcie albo wogóle nie nagrywa albo są pasy i na zmianę obraz nowy ze starym nagraniem. Ktoś wie czy to wina kaset czy może głowica?Dodam, że raz trochę zmroziłem kamerę przed użyciem i od tego czasu tak się dzieje. Kasetki Sony Premium i Sony TRV-60E


środa, 26 stycznia 2005, 14:57
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL