Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 05:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 KOdek - DV type1 - gdzie znależć? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 sierpnia 2002, 14:25
Posty: 20
Lokalizacja: Wawa
Post KOdek - DV type1 - gdzie znależć?
Witam,
chcę bezpośrednio po zgraniu matriału z kamery do AVI dokonać kompresji Vdubem lub innym knotem. Niestety występuje bardzo upierdliwy konflikt. VDub i inne nie mają kodeka DV. Jak go znaleźć? Próbowałem na stronach adapteca i bryndza. Pomocy!


poniedziałek, 30 grudnia 2002, 11:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
napisz mail to podeślę.
skynecik@poczta.onet.pl
ja też dostałem w ten sposób :) za co serdecznie dziękuję.


poniedziałek, 30 grudnia 2002, 17:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post RE: Kodek DV
Co do kodekóew to polecam http://www.kmstudio.com.ua/index.htm?ht ... ua/~video/ - do wyboru - do koloru ;>
Myśle że teraz już nikt nie powinien mieć problemów.


poniedziałek, 3 marca 2003, 04:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 kwietnia 2002, 11:32
Posty: 104
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: KOdek - DV type1 - gdzie znależć?
spróbuj zajrzeć też tutaj:
http://www.vcdhelp.com/tools.htm


niedziela, 30 marca 2003, 14:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 22 stycznia 2003, 14:05
Posty: 49
Lokalizacja: Poznań
Post 
W razie czego polecam konwersję http://www.forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=1765

Ja tak robię. Trwa to przy 2Gb pliku jakąś minutę i można taki avik załadować do Vduba.

_________________
Pozdrówka
qazy
--------------------------------------------------------


środa, 2 kwietnia 2003, 07:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
VirtualDub wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem do edycji obrazu jesli chodzi o format DV, aby VD mogl otworzyc taki material konieczne jest zainstalowanie dodatkowego kodeka DV obslugujacego VFW (VideoForWindows), najpopularniejszym i najbardziej dostępnym jest kodek MainConcept DV Codec 2.14. Wersja Demo pozostawia w materiale zakodowanym takim kodekiem male logo firmy.


sobota, 14 czerwca 2003, 01:43
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post 
qazy napisał(a):
W razie czego polecam konwersję http://www.forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=1765

Ja tak robię. Trwa to przy 2Gb pliku jakąś minutę i można taki avik załadować do Vduba.

Czy jest to konwersja stratna? Tzn czy traci się chociaż trochę na jakości przekodowanego materiału?

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


poniedziałek, 28 lipca 2003, 00:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL