Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 05:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Stare filmy VHS 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 20:39
Posty: 2
Post Stare filmy VHS
Jest tak... muszę zgrać kilkanaście godzin filmów na vhs na kompa, idzie spoko aż doszedłem do filmów sprzed 9-10 lat... Czym można polepszyć jakość takiego filmu? Używam pinacla 8 :D Z góry dzięki ;-)


sobota, 11 czerwca 2005, 20:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
http://www.dve.pl/index.php?bk=Aparaty, ... 3&c=25&pr= :lol:

Tylko ta cena 8O


niedziela, 12 czerwca 2005, 08:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 czerwca 2005, 20:39
Posty: 2
Post 
A jakiś soft? :lol:


niedziela, 12 czerwca 2005, 09:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Można nieco podrasować stare filmy VHS wykorzystując do tego celu odpowiednie filtry video. Proponuję poczytać na temat stosowania filtrów avisynth. Polecam forum na http://www.divx.pl. Kiedyś była tam żywa dyskusja nt. kompresji filmów zrzucanych z VHS.
Co do poprzedniej wypowiedzi - po co wywalać tyle kasy. Na allegro można jeszcze kupić czasem karty pinnacle DC10+ za owiele mniejsze pieniądze - karta ta doskonale nadaje się do przechwytywania video ze źródeł analogowych.
Pozdro


niedziela, 12 czerwca 2005, 17:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
Mietek napisał(a):
http://www.dve.pl/index.php?bk=Aparaty,cyfrowe,Konwertery,Analog/DV,Canopus,ADVC-300&s=753&c=25&pr= :lol:

Tylko ta cena 8O


????
tym polepszasz jakosc filmow VHS ???

Garf


niedziela, 12 czerwca 2005, 17:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Co żal ci :lol: :wink:

A tak na poważnie to do zrzutu analoga używam ADVC-50, reszta to już odpowiedni soft. :D


niedziela, 12 czerwca 2005, 18:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
Mietek napisał(a):
Co żal ci :lol: :wink:

A tak na poważnie to do zrzutu analoga używam ADVC-50, reszta to już odpowiedni soft. :D


a czy ktokolwiek w tym poscie pytal sie jak zrzucic???
pytanie bylo: jak poprawic jakosc

echhh

garf


niedziela, 12 czerwca 2005, 18:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Nie zauważyłem żebyś swoimi postami wniósł coś nowego w tym temacie :P


niedziela, 12 czerwca 2005, 22:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
Mietek napisał(a):
Nie zauważyłem żebyś swoimi postami wniósł coś nowego w tym temacie :P


ty rowniez ;)

g.


niedziela, 12 czerwca 2005, 23:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL