Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 04:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Gordian Knot i Hyper-Threading 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 października 2005, 13:23
Posty: 10
Post Gordian Knot i Hyper-Threading
Witam
mam taki problem. Chciałem zrobić Xvida z matariału zgranego z kamery. W tym celu zainstalowałem kodek mainconcept DV i korzystając z Adobe Premiere wyeksportowałem interesujący mnie materiał. Następnie oddzieliłem audio od video i korzystając z Gordian Knota chciałem stworzyć Xvida.
Niestety, przy otwieraniu pliku AVI w GK pojawia się taki komunikat: "Aplikacja powodująca błąd gordianknot.exe, wersja 0.35.0.1915, moduł powodujący błąd mcdvd_32.dll, wersja 2.4.16.0, adres błędu 0x00014f80."

Myślałem, że jest to wina kodeka DV, wiec skorzystałem z tych Microsoftowych - efekt dokładnie ten sam. Więc zainstalowałem kodeki Panasonica - wprawdzie AVI udaje sie otworzyc w GK, ale pojawiają sie za to błędy podczas pretwarzania i w efekcie nie udaje sie utworzyc Xvida.

Wróciłem wiec do kodeków Mainconcept i wyłączyłem w biosie opcję Hyper-Threading. Wszystko zadziałało bez problemu. Xvid utworzył sie tak jak chciałem.

Czy ktoś spotkał się może z takim problemem?
Wersja mainconcept: 2.4.16 (a w Adobe Premiere wyśiwtla sie jako 2.4.11).
Wersja GK 035

pozdrawiam


wtorek, 29 listopada 2005, 12:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 października 2005, 13:23
Posty: 10
Post Re: Gordian Knot i Hyper-Threading
herman78 napisał(a):
Witam
mam taki problem. Chciałem zrobić Xvida z matariału zgranego z kamery. W tym celu zainstalowałem kodek mainconcept DV i korzystając z Adobe Premiere wyeksportowałem interesujący mnie materiał. Następnie oddzieliłem audio od video i korzystając z Gordian Knota chciałem stworzyć Xvida.
Niestety, przy otwieraniu pliku AVI w GK pojawia się taki komunikat: "Aplikacja powodująca błąd gordianknot.exe, wersja 0.35.0.1915, moduł powodujący błąd mcdvd_32.dll, wersja 2.4.16.0, adres błędu 0x00014f80."

Myślałem, że jest to wina kodeka DV, wiec skorzystałem z tych Microsoftowych - efekt dokładnie ten sam. Więc zainstalowałem kodeki Panasonica - wprawdzie AVI udaje sie otworzyc w GK, ale pojawiają sie za to błędy podczas pretwarzania i w efekcie nie udaje sie utworzyc Xvida.

Wróciłem wiec do kodeków Mainconcept i wyłączyłem w biosie opcję Hyper-Threading. Wszystko zadziałało bez problemu. Xvid utworzył sie tak jak chciałem.

Czy ktoś spotkał się może z takim problemem?
Wersja mainconcept: 2.4.16 (a w Adobe Premiere wyśiwtla sie jako 2.4.11).
Wersja GK 035

pozdrawiam



No dobra
ponieważ widze, ze niestety jestem odosobniony w tej kwestii, to moze zadam inne pytanie. Postanowilem zrobic to wszystko w VirtualDubie i pojawil sie taki problem, ze wynikowy xvid ma inne bit rate niz podalem w ustawieniach. w obu przebiegach ustawilem 1500 a w wynikowym filmie wyszlo 1000 :-/.

Już nic nie rozumiem.
pozdrawiam


wtorek, 29 listopada 2005, 14:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL