Teraz jest poniedziałek, 22 lipca 2019, 17:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 PROGRAM SIE ZAWIESZA i musze CTRL+ALT+DELetowac :/ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 19:39
Posty: 2
Lokalizacja: białystok
Post PROGRAM SIE ZAWIESZA i musze CTRL+ALT+DELetowac :/
Witam! Od niedawna zajalem sie obrobka materialów wideo które posiadam na moim kompie, sa to przedewszystkim calkiem krotkie filmy z kodaka v550 których sie troche nazbieralo i postanowilem cos z tego zrobic. Filmy sa rozdzielczosci 320-240 aczkolwiek maja bardzo dobra jakość. Do obrobki uzywam Movie makera i Pinnacle Studio v9.4 . Na obu programach przy dluzszej pracy kiedy na osi czasu jest juz troche filmu sporo modyfikacji, muzyka itp program sie poprostu zawiesza :/ Myslalem ze moze byc to problem z codecami, obecnie uwazam ze jest to problem bardziej pojemnosci dysku. Posiadam 120giga HDD 7.200 z tym ze mam jedna partycje 8 giga(C) a na drugiej(D) pozostale 110. Na C mam zainstalowanego Xp-ka +sp2. Obecnie na C mam wolne 800mega. Moj komp to amd 1.7/ 512 DDR king / geforce 4ti gainward 64mb / sl 75drv-5/ . Czy ktos wie czym moze byc spowodowana ta zawiecha- dotyczy obydwu programów.. ??

_________________
Pozdrawiam,
Paweł


czwartek, 5 stycznia 2006, 22:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Obstawiałbym sp2.


czwartek, 5 stycznia 2006, 23:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 19:39
Posty: 2
Lokalizacja: białystok
Post hmm
raczej nie sp2 bo zainstalowalem go w ramach pozbycia sie tego problemu co swiadczy o tym ze juz wczesniej ten problem mialem... mysle ze chodzi tu o to miejsce na dysku.. do obrobki video progi wykozystuja jak wyczytalem tu gdzies na forum po parenascie giga, zrobilem zatem miejsce na D - prawie 30 giga, natomiast C pozosawilem bez zmian - 800mega... biorac pod uwage fakt ze np WMM jest zainstalowany na C - chyba nie wiele to zmienia... oczywiscie na C sa te pliki które obrabiam i program do obrobki - 800mega miejsca.. :/ NIE WIEM!!! :/

_________________
Pozdrawiam,
Paweł


czwartek, 5 stycznia 2006, 23:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL