Teraz jest niedziela, 18 sierpnia 2019, 01:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 zgrywanie z kamery na komp 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 13:52
Posty: 2
Post zgrywanie z kamery na komp
zgrywałem film na próbę przez firewire i nie wiem czemu tak jakby gubił klatki pozatym po konwersij na format wmw 720x560 film nie był tak idealny jak przy odtwarzaniu na kamerze podłączonej do telewizora. przechwytywania jak i konwersji dokonywałem programem wmm. mam kamere dopiero od tygodnia hc19 i nie znam sie na tym wiec moze utrata jakosci jest czyms normalnym? moze trzeba jakis specjalnych kodekow a moze przyczyna jest najsłabsza czesc mojego kompa tj seagate 30 gb 5200 obr. bardzo prosze o porady i szczegolowe wyjasnienia z gory dziekuje


poniedziałek, 12 grudnia 2005, 17:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 stycznia 2006, 22:49
Posty: 4
Post 
Podczas zgrywania przez kartę FireWire film nie powinien tracić klatek, spowodowane jest to raczej słabą kartą graficzną i procesorem, który powoduję że owy film "skacze", co do jakości nigdy nie będzie ona taka dobra jak przy bezpośrednim podłączeniu do telewizora. Proponuję więc zkompresowanie pliku na inny format np. VCD wtedy powinien być on wiele płynniejszy.


czwartek, 5 stycznia 2006, 22:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Do tomcio32 nic niepiszesz jakim softem zgrywasz. Ale zasada jest ---zgrać do DV-avi 1h około 13 GB a potem obrabiamy itd.-temat ocean :D
Do FBZz grafika nic do zgrywania przez FIRE-WIRE niema , no chyba że masz przedpotopowy sprzęt z kartą na pokładizie i 128 RAMU.
FI-WI to tylko sięć o dużej przepustowości z małymi dodatkami (oczywiście pozytywnymi)
Klatki zgubione to standardowe niedomaganie kompa.Procek wolny , dysk itd. :cry:


czwartek, 5 stycznia 2006, 23:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 stycznia 2006, 22:49
Posty: 4
Post 
Lecz przy odtwarzaniu takiego filmu nie powież chyba że karta graficzna stoi w miejscu?! Miałem na myśli to że jka odtwarza taki film i posiada słaby komputer to wydaje się że nie ma kilku klatek.


piątek, 6 stycznia 2006, 19:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Jeżeli komp jest aż tak stary to niech zapomni o zgrywaniu z kamery.

Przykładowe wymagania producenta dla Videostudio 8 do pracy w czasie rzeczywistym:
-procek P4 2.0
-512 RAM
-dysk 7200 obrotów
Są to wymagania minimalne.Tak podaje producent w podręczniku użytkownika. :roll:

PS.ciekawe dlaczego podają że to ma być Pentium a nie coś ze stajni AMD :?: :?:


sobota, 7 stycznia 2006, 10:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Olok : Trochę nieścisłości. Możnaby zrozumieć, że podane przez Ciebie wymagania jak piszesz :
olok napisał(a):
Są to wymagania minimalne.Tak podaje producent w podręczniku użytkownika.
Wymagania minimalne jeśli chodzi o pracę w czasie rzeczywistym.

Natomiast wymagania minimalne do pracy na tym programie są trochę niższe m.in. :
Intel Pentium III 800 MHz,
Windows 98 SE, ME, 2000, XP,
256 MB RAM,
Rozdzielczość 1024x768,
itd.,

No cóż ale to raczej żaden komfort pracy.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


sobota, 7 stycznia 2006, 12:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
J w swoim poście wyrażnie napisałem czego te parametry dotyczą. :lol:

Są to minimalne wymagania sprzętowe do pracy w czasie rzeczywistym.


PS. Może źle to zredagowałem .Pozdrawiam. :wink:


sobota, 7 stycznia 2006, 16:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL