Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 04:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 po exporcie napis Canopus 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 czerwca 2004, 20:26
Posty: 11
Lokalizacja: Białystok
Post po exporcie napis Canopus
Mam problemik. W A.Premiere dokonuję exportu obrobionego materiału przy pomocy Canopus DV Codec forDV Booster Pack. Po zakończeniu procesu exportu przy odtwarzaniu materiału, w lewym rogu jest zamieszczony napis canopus. W systemie mam zainstalowany Canopus ProCoder i przy bezpośrednim kodowaniu w tym programie problem ten nie występuje. Mam pytanie z czego to może wynikać. Czy jest potrzebna aktywacja w postaci kodu, jak tak to jak to zrobić. Z góry dzięki za odpowiedzi.

_________________
daro


sobota, 14 stycznia 2006, 21:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post potrzebna karta
aby kodowac do formatu Canopusa bez znaku wodnego potrzebujesz karty wideo Canopusa na kompie exportujacym , albo "sprytnego softu - codeca" .

A nie lepiej uzywac darmowego kodeka Panasonica, MainConcept albo DV Microsoftu ?

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


sobota, 14 stycznia 2006, 23:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 czerwca 2004, 20:26
Posty: 11
Lokalizacja: Białystok
Post 
Mam wrażenie że po exporcie w Canopus DV jakość jest zdecydowanie lepsza niż w DV Microsoftu. Może jakieś linki do tych kodeków. Ciekaw jestem jakie są wrażenia innych odnośnie jakości exporu w A.P. różnymi kodekami (i czy ma to jakieś znaczenie na efekt końcowy)

_________________
daro


niedziela, 15 stycznia 2006, 00:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 czerwca 2004, 20:26
Posty: 11
Lokalizacja: Białystok
Post 
Z kąd można pobrać kodek panasonic dv codec

_________________
daro


wtorek, 17 stycznia 2006, 18:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3273
Post 
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pan ... Google&lr=

_________________
Obrazek


wtorek, 17 stycznia 2006, 18:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
Proponuję Ci-Sony DV...chyba jest lepszy(O.subiektywna)


wtorek, 17 stycznia 2006, 19:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 czerwca 2004, 20:26
Posty: 11
Lokalizacja: Białystok
Post 
pytanie do videomaniaka z kąd pobrać Sony DV codec

_________________
daro


środa, 18 stycznia 2006, 16:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Len len len len ...................... lenistwo nad lenistwem.........

_________________
__STEL_MOTION__


środa, 18 stycznia 2006, 20:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
xxl36 i co dokopałeś się do tego codeka?


piątek, 20 stycznia 2006, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
mam adobe premiere 6,5 i conopusa 2,0 z crakiem. Ne mam zadnego napisu conopus
nie mam tez karty tej firmy. Wiec nie prawda jest ze potrzebna jest własnie karta Conopusa
U mnie wszystko ok
Moge dodac ze miałem rózne codecki zainstalowane równiez wymieniane przez forumowiczów ale z procodera jestem najbardziej zadowolony
ale to tylko moja opinia innych moze byc inna
KT


piątek, 20 stycznia 2006, 23:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 czerwca 2004, 20:26
Posty: 11
Lokalizacja: Białystok
Post 
Po licznych próbach wygląda to tak : przy exporcie z AP pro za pomocą Movie/settings/ zakładka General: microsoft AVI , zakładka video Canopus DV Codek for DV Booster Pack ;napis canopus jest nałożony na obraz :(
Przy exporcie przez ProCoder2 Exporter ; problem ten nie istnieje ;) . Nie mam pojęcia czemu tak jest , ale nie wnikam i exportuję juz przez ProCoder2 Exporter.

_________________
daro


niedziela, 22 stycznia 2006, 17:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 09:30
Posty: 5
Post 
Witajcie, ja mam ten sam problem przy eksporcie filmu z Adobe Preiere poprzez funkcję export moovie i z wyborem kodeka Canopus mam znak wodny. Natomiast przy wyborze bezpośrednio kodowania Canopus Procoder 2 teoretycznie nie mam tego provlemu ALE - w prawym górnym rogu mam taki dziwny kwadracik podzielony na 9 mniejszych kwadracików - taki jakby znak wodny i to coś pojawia się i wyświetla przez cały czas trwania filmu..... czy ktoś z Was wie jak się tego pozbyć ???


poniedziałek, 27 lutego 2006, 16:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
czesc
pobawiłem sie z conopusem i u mnie jest tak:
Jezeli uzywam codeca conopusa do zgrania materialu z kamerki przez dv wtedy gdy exportuje z AP faktycznie pojawia sie znak wodny. Jezeli uzywam do zgrania innego codeca np microsoftu wtedy przy exporcie z timeline procoderem jest ok bez zadnych znaków itp


wtorek, 28 lutego 2006, 00:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
xxl36 napisał(a):
Mam wrażenie że po exporcie w Canopus DV jakość jest zdecydowanie lepsza niż w DV Microsoftu.

Pod jakim względem....?

pozdr


wtorek, 28 lutego 2006, 16:37
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Prawda jest taka, że wszystkie kodeki DV są płatne, nawet wydawać by się mogło darmowy Microsoft DV Codec zawarty w systemie od Widndows 2000 w górę, nie jest tak na prawdę darmowy, gdyż krążek z systemem należy mieć legalny. To, że jakiś kodek narzuca na obraz swoje logo, lub też pozwala na kodowanie (dekodowanie) tylko czasowo ograniczonego materiału wynika czysto z demonstracyjnej opcji programu.

[ Dodano: 20-03-2006, 11:05 ]
Przypomniało mi się jeszcze jedno.
Już kiedyś gdzieś na tym forum świetnie opisał to moderator, a chodziło dokładnie o to, że obraz zakodowany dowolnym kodekiem DV jest identyczny w jakości bez względu na to jakim materiał zakodowaliśmy, a różnica jakości polega jedynie na doskonałości naszego playera, którym ten materiał oglądamy. W takim wypadku wybrać należało by najtańszy i najbardziej kompatybilny kodek dla naszego systemu.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 20 marca 2006, 11:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL