|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 08:32
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
beton
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20 Posty: 285 Lokalizacja: Łódź
|
 Divx i menu.
Witam.
No właśnie,czy da się zrobić menu do płytki w Divx-e tak jak w VCD?
Pozdrawiam.
|
piątek, 14 marca 2003, 11:25 |
|
 |
silveste
Nowy
Dołączył: czwartek, 5 grudnia 2002, 00:41 Posty: 12 Lokalizacja: Wejherowo
|
Nie próbowałem robić menu dla Divx-a, tak jak mozna to zrobić dla VCD czy SVCD. Niemniej, możliwe jest wykonanie "autostartu" z kilkoma ciekawymi opcjami przypominającymi nieco menu. Pewnie wielu z was spotkało się już z tym programikiem. Służy do tego m.in. DivXCDv081. Jeżeli nie znajdziesz w sieci - napisz do mnie, podeślę go Tobie.
Pozdrawiam.
|
piątek, 14 marca 2003, 12:14 |
|
 |
beton
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20 Posty: 285 Lokalizacja: Łódź
|
Jak możesz to podeśli mi go na pocztę.
Dziekuję.
|
piątek, 14 marca 2003, 13:03 |
|
 |
zbylan
Stały bywalec
Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 12:43 Posty: 74 Lokalizacja: W-wa
|
 menu do Divx-ów czytane przez stacjonarki
Minęło sporo czasu, więc może warto "odgrzać" temat:
Czy może ktoś wie już, jak zrobić płytkę CD z autostartem i prostym menu do kilku klipów divx, odczytywane przez stacjonarne odtwarzacze DVD (obsługujące divx oczywiście) - coś na kształt Smart Navi, ale przynajmniej z indywidualną dla każdej płytki tapetą i mozliwością wpisania nazw dłuższych, niz typowe SN ?
Na początku tego roku -jeśli sie nie mylę- chodziły słuchy o pracach nad sofcikiem do w/w.
A może wiedzą to już wszyscy, - tylko ja nie?
Oświećcie prosze nieboraka.
Ps. DivXCDv081 - nieosiągalne, Silveste takoż.
_________________ przepraszam - czy tu biją ?
|
czwartek, 10 listopada 2005, 12:53 |
|
 |
mariansdi
Stały bywalec
Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11 Posty: 98 Lokalizacja: Zgierz
|
Zrobisz to w NeroVisionExpress 3
|
czwartek, 10 listopada 2005, 13:09 |
|
 |
inver
Aktywny bywalec
|
 w divx 6.0
miały dojść menu, pozatym nie rzuciły mi sięw oczy odtwarzacze z możliwością dekodowania divix 6.0. Mam Philipsa DVD737 i mimo iż dekoduje 5, to 6 wogóle nie otwiera. Może zrobią nowy firmware.. kiedyś.
Może jakiś programik extra jest do menu - sam poszukam jak cos znajde to napiszę.
_________________ Panasonic NV GS 75
|
czwartek, 10 listopada 2005, 13:15 |
|
 |
zbylan
Stały bywalec
|
Próba uruchomienia swieżo (w dniu dzisiejszym) ściągniętego i zainstalowanego NeroVisionExpress 3 - ver.demo kończy się komunikatem:
Ta wersja straciłe ważność! Proszę wprowadzić prawidłowy numer seryjny albo kliknąć na przycisku Zamów, aby zobaczyć w jaki sposób można zamówić pełną wersję aplikacji.
Czy przyczyną może być to, że mam już zainstalowany NeroExpress - oryginalną (choć nie zarejestrowaną) wesję?
Czy ktoś zechce podrzucić mi chodzącą wersję tego softu do prób ?
(Menu z Divx6 także nieprzydatne, bo mój player również tego nie rozpoznaje)
|
czwartek, 10 listopada 2005, 21:25 |
|
 |
zbylan
Stały bywalec
|
Naprawdę nikt nic nie dorzuci ???
|
piątek, 11 listopada 2005, 16:24 |
|
 |
cactus-corp
Aktywny bywalec
|
matko huto tak ciężko poszukać numeru do tego nero vision express jacy wszyscy sie zrobili leniwi. a http://www.google.com to nie??? 
|
wtorek, 31 stycznia 2006, 19:10 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|