Teraz jest czwartek, 20 czerwca 2019, 14:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Czy poprawi jakosc materialu z Digital8 zgrywajac na GS400? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 27 września 2005, 18:55
Posty: 9
Lokalizacja: świetokrzyskie
Post Czy poprawi jakosc materialu z Digital8 zgrywajac na GS400?
Mam taki temat. Mam cztery kasety materiału nagranego na kamerce Sony Digital 8. Od niedawna mam Panasonica GS400, ktora ma funkcje zgrywania materialow z kamer analogowych. I teraz pytanie? Czy jesli podlacze kamere Sony Digital 8 (ma ona rowniez FireWire i moge zgrac bezposrednio do kompa i po sprawie) i zgram materiał na GS400 to czy uzyskam lepszą jakość? Czekam na podpowiedzi.


niedziela, 29 stycznia 2006, 10:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Hm...
jak zgrasz bezpośrednio na kompa przez Firewire to tak naprawdę materiał będzie dokładnie taki jak został zapisany na taśmie.
Jak zgrasz przez analoga na czterysetkę a potem z niej przez firewire to stracisz na jakości poprzez podwójną konwersję, raz z formatu cyfrowego do analogowego w kamerze D8 i raz z analoga na cyfrę w gs400.
Za to na pewno poprawę jakości będziesz miał jak nagrasz materiał od nowa jeszcze panasiem ;-)

Pozdrawiam
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


niedziela, 29 stycznia 2006, 11:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Zgrywaj bezpośrednio z Digital8 przez FireWire na komputer, nie kombinuj, bo to nic nie da.


niedziela, 29 stycznia 2006, 13:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Dokładnie popieram przedmówcę, przecież Digital 8 to format cyfrowy, więc bez sensu zgrywac ten materiał na Panasa i później na kompa. Od razu na kompa, przez firewire.

Pozdrawiam

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


niedziela, 29 stycznia 2006, 15:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 27 września 2005, 18:55
Posty: 9
Lokalizacja: świetokrzyskie
Post 
Dzieki za szybka reakcje. Zgram bez kombinacji bezposrednio z Digital8. Mnie tez tak sie wydawalo, ale jeden "znawca" namieszal mi w glowie. Pomysl z nagraniem materialu od nowa bylby trudny bo to bylo... na drugiej pólkuli.
Pozdrawiam:
Mariusz


niedziela, 29 stycznia 2006, 17:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL