Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 15:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 drgajace paski na dole i gorze ekranu DVD=>AVI 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post drgajace paski na dole i gorze ekranu DVD=>AVI
podczas zgrywania z zewnetrznego dvd (Pioneer DV380) do AVI (program DVtols, karta DV500 DVD) na dole i gorze ekranu pojawiaja sie dziwne drgajace paski.. co zrobic? chcialem najpierw skopiowac movy na dysk i przerobic je na AVI, ale z 5 tylko 4 sie skopiowaly..:(( podczas kopiowania jednego (DVD-rom NECa) wyskakuje mi tebelka "blad kopiowania pilkow CRC" albo jakos tak juz nie pamietam... co robic!!!

dzieki za pomoc:)

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


sobota, 4 lutego 2006, 01:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Broblem taki występował przy nagraniach wykonanych amatorskim VHS-C, z tego co piszesz nie można wykluczyć że tak też nei było. Zapytam tak czy te paski są już na filmie czy pojawiają się dopiero po zgraniu na kompa? Zawsze można takie paski przymaskować jeśli paski nei są za duże nakładają maskę lub przycinając materiał, gdyż odbiorniki TV (jeśli film ma być oglądany na TV) nie wyświetlają całego obrazu od 5-10% obazu na około kadru nei jest wyświetlane.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 4 lutego 2006, 03:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 16 listopada 2005, 06:24
Posty: 127
Post Re: drgajace paski na dole i gorze ekranu DVD=>AVI
knapik napisał(a):
chcialem najpierw skopiowac movy na dysk i przerobic je na AVI, ale z 5 tylko 4 sie skopiowaly..:(( podczas kopiowania jednego (DVD-rom NECa) wyskakuje mi tebelka "blad kopiowania pilkow CRC" albo jakos tak juz nie pamietam... co robic!!!

Domyślam się że chodzi o kopiowanie VOBów - niewątpliwie najlepszy sposób na zachowanie najwyższej jakości.Jeżlei chodzi o te błędy to być może płyta jest zabezpieczona, spróbuj skopiować ją jakimś programem typu DVD Decrypter, więcej informacji znajdziesz np. na http://www.cdrinfo.pl/ . Również może być uszkodzona płyta lub czytnik może sobie z nią nie radzić, spróbuj ustawić mniejszą prędkość odczytu (w pakiecie Nero jest narzędzie Nero Drive Speed) lub sprawdź na innym napędzie. Ja kiedyś miałem problem ze skopiowaniem płyty, pomógł zabytkowy napęd DVD o zawrotnej prędkości maksymalnej x1.


niedziela, 5 lutego 2006, 15:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
tak tak.. chodziło oczywiście o VOBy :oops: sorii za zamieszanie:) znalazłem inny sposób (dzięki GrassHoppeR-owi:D) zamiast zgrywać bezpośrednio ze stacjonarnego DVD do kompa przez blackBOXa....podłączyłem DVD do kamery wejściem analogowym i przez wyjście dv zgrałem premierem materiał do kompa.....może troszkę zamieszania ale efekt taki jak powinien być (obraz bez drgających pasków) :) dzięki za pomoc!!!

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


poniedziałek, 6 lutego 2006, 02:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL