Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 12:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 DV -> DivX kompresja 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DV -> DivX kompresja
Witam
Mam nastepujacy problem:
Mam plik avi, ktory jest zrzucony Main Conceptem z kamerki DV. Zajmuje np. 3,5 GB (partycja NTFS). Wlaczam VirtualDuba, ustawiam kompresje i DivX i audio. I kompresja staje w miejscu zawsze na 88MB (pliku skompresowanego) i dotyczy nie jednego konkretnego pliku ale kazdego ktory jest minimum no powiedzmy ponad 7-minutowy. Z np. 2 minutowymi plikami nie ma wogole problemu.
Czy spotkaliscie sie juz z takim problemem? Mozecie cos poradzic?
Z gory dziekuje.
Przemo.


piątek, 7 marca 2003, 11:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Może masz skonfigurowane jakieś ograniczenia czasowe albo pojemnosciowe.A może masz oprogramowanie w wersji Trial lub z innymi ograniczeniami.
Pozdrawiam.


piątek, 7 marca 2003, 15:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wersja jest full
Nie mam ustawionych zadnych ograniczen, a o pojemnosc nie ma sie co martiwc. Jest fura miejsca. Nawet odinstalowalem DivX 5.0.2 i zapodalem full 5.0.3 Pro i nadal dzieje sie to samo.


piątek, 7 marca 2003, 16:09
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 kwietnia 2002, 11:32
Posty: 104
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: DV -> DivX kompresja
Przemo napisał(a):
Witam
Mam nastepujacy problem:
Mam plik avi, ktory jest zrzucony Main Conceptem z kamerki DV. [...]Przemo.


Spróbuj może innego SoftCodec'a, albo przekonwertować wcześniej materiał DV na zwykłe AVI (wiem, może być problem bo AVI będzie ogromny).
Ale wg mnie jest możliwe, że to Main Concept trochę bruździ w systemie. U mnie np. Adaptec DV Soft Codec konsekwentnie zawieszał Adobe Premiere a z VirtualDubem było OK.


piątek, 7 marca 2003, 20:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 lutego 2003, 23:16
Posty: 44
Lokalizacja: Podlasie
Post 
Ściągnij najnowszego VirtualDuba - on tak czasami ma, że się zacina. No i nie wiem czy czyta partycje NTFS nie próbowałem.
Po drugie - może to być przegrzanie procesora lub błąd pamięci (u mnie na starym kompie tylko tak objawiał się jakiś błąd w 1 z dwóch kości RAMu - po wywaleniu tej zepsutej mimo mniejszej o połowę pamięci wszystko zaczęło chodzić super)
Albo spróbuj konwersji innym programem.


piątek, 7 marca 2003, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Stawanie na 88 Mb
Co do tego problemu to zainstaluj najpierw Divx 3.11, a potem jakiś inny kodek 5.02 lub Xvid


piątek, 18 kwietnia 2003, 09:12
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL