Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 05:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z kompresją, exportem itd w Adobe After Effects 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 stycznia 2006, 10:06
Posty: 3
Lokalizacja: Włodawa
Post Problem z kompresją, exportem itd w Adobe After Effects
Witam!
Wiążę się z takim problemem i byłbym wdzięczny za pomoc... Posiadam Adobe After Effects 6.5, wlasnie skonczylismy montowac nasz wideoklip... Zapisalismy go w Pinnacle Video Studio jako mpeg2 w jakosci DVD, jest git wszystko... Teraz chcę nałożyć filtry na video w Adobe AE, ale sie pojawia problem, bo AE nie chce mi importowac mpeg2.... wiec zrobilem z mpega2 plik avi, praktycznie bezstratnie, kompresujac to w Virtual Dubie. Jak narazie problemów nie było do czasu.... zaimportowalem, nalozylem filtry rozne, klip sie prezentuje świetnie, ale po exporcie (tylko na AVI sie da :/ mpega nie ma) jakosc sie pogarsza i sa kiepskie kolory - było to po kompresji Cinepakiem na best quality i limit probkowania do 90kb/s czy cos takiego, 25 klatek na sekunde... I teraz mam problem, bo jakosc mi nie odpowiada, a gdy chce zrobic export na AVI bez kompresji, to po zapisaniu filmik sie zacina, chodzi strasznie topornie...Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Chodzi mi albo o zainstalowanie czegos do Adobe AE zeby moc odtwarzac i exportowac mpeg2 bezstratnie prawie albo jakis kodek lub spososb kompresji tak, abym po exporcie mial prawie bezstratny plik, ktory bede mogl wladowac spowrotem pod Pinnacle zeby podlozyc dzwiek.... Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.... Xeper

_________________
http://www.criticalmass.metal.pl


niedziela, 11 czerwca 2006, 11:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Xeper. Blad zrobiles na poczatku. Nigdy nie pracuje sie na skompresowanym materiale. Z pinacla powinien wyjsc nieskompresowany DV AVI i pojsc do AE. Z AE podobnie powinien wyjsc DV AVI bez dodatkowej kompresji. Dopiero potem kompresowac do mpeg-a. Kazda kolejna kompresja pogarsza jakosc a limit 90 kb/s to juz jest wogle tragedia. Nie kompresuj do momentu skonczenia wszystkich prac nad materialem. A ze Ci sie niekompresowany zacina... Coz to juz wina sprzetu Twojego. Pamietaj ze mpeg ma limit 8mb/s a DV jakby nie bylo 25 mb/s. Komp Ci po prostu nie wytrzymuje.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 11 czerwca 2006, 12:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 stycznia 2006, 10:06
Posty: 3
Lokalizacja: Włodawa
Post 
wlasnie w tym problem ze dziwne ze nieskompresowany wcina, pracowalem nad nim na kompie z prockiem AMD 64bit 3.0 GHz i 512 DDR2

_________________
http://www.criticalmass.metal.pl


niedziela, 11 czerwca 2006, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
A sprawdz czy tnie Ci sie inny nieskompresowany mat. albo czy tnie Ci sie w pinnaclu. I jeszcze jedno. Zrobiles niekompresowane AVI czy DV AVI bo to roznica dosc znaczna. Sprawdz po rozmiarze. DV AVI daje ok 250 MB za minute. AVI duuzo wiecej. Jesli zrobiles AVI a nie DV to nic dziwnego, ze komp sie tnie :D

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 11 czerwca 2006, 13:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL