Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 17:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 drgajacy obraz przy nagraniu na dvd 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 17:57
Posty: 20
Post drgajacy obraz przy nagraniu na dvd
przerobilem film z avi na na dvd w ulead dvd factory 2 kompresje wybralem na wysoka jakosc 1h/dvd przy ruchu kamery obraz sie rozjezdza dziwnie przeskakuje wczesniejsze 2 plyty z tego samego wesela wyszly ok.pomocy


poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 22:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Napisz coś więcej o materiale który zgrywasz?
Na czym odtwarząsz ten obraz TV, czy TV i zauważasz te drgania?
Moim zdaniem problemem jest słowo kluczowe PRZEPLOT. Wpisz wyszukaj i poczytaj.
P.S. Tak na marginesie jeśli problem wysepuje na monitorze to wystarczy że film będziesz odtwarzał w odtwarzaczu usówającym przeplot, np POWER DVD lub WIN DVD itp. Natomiast jeśli na TV to nalezałoby na renderowany film nałożyć jakiś filtr np blurr polecam Virtual Dub z obsługa mpeg2.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 23:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 17:57
Posty: 20
Post 
Nie chodzi o przeplot tylko drganie obrazu tak jakby ghosting jak odtwarzam na kompie jest ok jak na stacjonarnym dvd jest lipa.


wtorek, 29 sierpnia 2006, 09:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Pedro ma rację. Prawdopodobnie brak przeplotu na płycie.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 29 sierpnia 2006, 12:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
1 A skąd wiesz, że to nie wina przeplotu??
2 Nadal nie wypisałeś nic sensownego aby ktoś coś mógł Ci pomóc z fusów nik nie wywróży nie wystarczy wpisac nie działa!!!!!
Opisz problem dokładniej jaki progam jaki sprzęt, jakie ustawienia przy kodowaniu, jaki materiał (avi, mpeg2, mpeg4, z kamery jak tak z jakiej cyfrowa, analogowa itp)
Na komputerze + monitor nie jest potrzebny przeplot do porawnego wyświetlania obrazu ale na TV TAK. Jaki długi jest przewód łączący DVD z TV?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 30 sierpnia 2006, 00:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 17:57
Posty: 20
Post 
Wiem że to nie wina przeplotu, bo kojarze jak wyglada obraz bez przeplotu, a problem byl taki ze wystapil jakis blad przy kodowaniu z avi do mpg2. Po ponownym wyexportowaniu z Premiere i skompresowaniu w DVD factory wszystko juz bylo wporzadku. Dziekuje za proby pomocy i pozdrawiam.


środa, 30 sierpnia 2006, 10:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL