Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 23:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 błąd danych crc? jak zgrać film z płyty cd? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post błąd danych crc? jak zgrać film z płyty cd?
Witam
Mam film na cd w formacie dv avi o pojemności 700mb
zkompresowany 3vix d44,4,0,4
chce go zgrać z płyty na twardy dysk.Jak to robie to wyskakuje informacja pod koniec kopiowania BŁĄD DANYCH CRC i się nie da dokończyć.Jak zrzucić ten film na twardziela bez problemu?


sobota, 9 września 2006, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
albo plyta jest porysowana, lub gdzies zadrapana jest wierzchnia strona cd, lub zle wypalona. sa jakies programy do zgrywania w takich przypadkach, ale bedzie ciezko.... daj sobie spokoj, bo filmu i tak nie odzyskasz, bedziesz mial puste klatki, nawet jesli program sobie poradzi


sobota, 9 września 2006, 23:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
jak mógłbyś to podaj jakiś program bym to zrobił i chciałbym spróbować
zobacze co wyjdzie

[ Dodano: Nie Wrz 10, 2006 2:08 am ]
przegrałem na drógą płytę i poszło mam już na twardym
chce teraz z tego zrobić normalne avi bez kompresacji tum 3vix d44,4,0,4
da radę to jakoś zrobić?


niedziela, 10 września 2006, 00:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
nom w virtualdub, wrzucasz ten filmik 3vix, i dajesz mu w ustawieniach kompresji "uncompresed" a dzwiek ustawiasz na wav 48khz, tylko jezeli to jest dlugi filmi no to przygotuj sie na duuuuzo gigabajtów wolnego miejsca na dysku

_________________
:mrgreen:


niedziela, 10 września 2006, 09:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
potrzebywał bym dosłownie 15 sekund z filmu by zrobic z niego avi nie chce całego.Czy w virtualdub da radę to zrobić?i jak ?mógł byś mi npisać?


niedziela, 10 września 2006, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
kyoudai napisał(a):
potrzebywał bym dosłownie 15 sekund z filmu by zrobic z niego avi nie chce całego.Czy w virtualdub da radę to zrobić?i jak ?mógł byś mi npisać?
Tak da sie przekonwertowac z 3vix do uncompressed avi lub inych formatow da sie tez wyciac reszte filmu ktorej nie potrzebujesz i zostawic tylko potrzeban do kompresji - naprawe tam to jest proste

Zaznaczasz obszar do wyciecia i dajesz delete i po ociosaniu zostaje ci to co chcesz i kompresujesz sobie do czego tam potrzeba

_________________
:mrgreen:


Ostatnio edytowano niedziela, 10 września 2006, 12:10 przez kubanczyk, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 10 września 2006, 11:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3276
Post 
w VD masz takie klawisze na dole, i te dwa po prawej stronie służą do zaznaczania początku i końca.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


niedziela, 10 września 2006, 11:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
ok udało mi się ,ale nie mogę załadoać tego krótkiego kawałka do AP może dlatego że dzwięk jest w aac3?nie wiem jaki programem mógłbym rozdzielić audio od video?i czy da radę przekonwektorować to do stereo?ja mam swój projekt w 16;9 a ten krótki kawałek jest w 4;3.Zastanawiam się też czy da radę to jakoś zmienić by dopasować do mojego projektu


niedziela, 10 września 2006, 16:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3276
Post 
4x3 -> 16:9 zmieniasz w programie edycyjnym.
dźwięk wyłącz zanim zgrasz z VD: z menu Audio -> no audio.
możesz też włączyć konwersję dźwięku: Audio -> full processing mode, ale potrzebny jest chyba plugin, poszukaj w sieci.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


niedziela, 10 września 2006, 17:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
ok dzięki będe kombinował :D pozdrawiam


poniedziałek, 11 września 2006, 09:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL