Teraz jest sobota, 20 lipca 2019, 03:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 kompresja filmu z kamery cyfrowej do divxa... toutorial 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 marca 2005, 19:09
Posty: 7
Post kompresja filmu z kamery cyfrowej do divxa... toutorial
Witam ,szukalem na forum ale nie znalazlem (moze slabo szukalem) wiec prosilbym o pomoc doswiadczonych forumowiczow. Mam film zgrany z kamery (przy pomocy Ulead Video) no i... niechcialbym zeby zajmowal tak duzo ,czyli chcialbym odpowiednio go skompresowac. Prosilbym o napisanie krok po kroku co i jak i czym pokolei... Czy uzywac najlepiej VirtualDuba czy gordianknota ,jak zrobic ustawienia i wogole. Chodzi mi o to zeby bylo ladnie ,niekoniecznie szybko :) i zeby bylo przejrzyscie. No chyba ,ze macie linka do takiego poradnika, to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. Z gory bardzo dziekuje


sobota, 2 września 2006, 12:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2004, 23:47
Posty: 80
Lokalizacja: Elbing
Post 
Hey
Poczytaj sobie na http://www.videoaudio.pl tam są ciekawe opisy co i jak
Pozdro


sobota, 2 września 2006, 16:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 20:23
Posty: 18
Post 
W pełnej wersji DivX 6 jest moduł CONVENTER który ma gotowe ustawienia do najczęściej spotykanych zastosowań. Jego wada to brak możliwości ręcznej zmiany ustawień.

_________________
Pinnacle STUDIO 700 PCI wer. 10 PLUS


sobota, 2 września 2006, 23:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 marca 2005, 19:09
Posty: 7
Post 
dobra ,znalazlem :) niechcialbym reklamowac innego forum ale tutaj znalazlem ladny opis ,krok po kroku, z obrazkami i wogole... http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=7499

Moze komus sie przyda...


sobota, 2 września 2006, 23:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post Re: kompresja filmu z kamery cyfrowej do divxa... toutorial
sayagin napisał(a):
Witam ,szukalem na forum ale nie znalazlem (moze slabo szukalem) wiec prosilbym o pomoc doswiadczonych forumowiczow. Mam film zgrany z kamery (przy pomocy Ulead Video) no i... niechcialbym zeby zajmowal tak duzo ,czyli chcialbym odpowiednio go skompresowac. Prosilbym o napisanie krok po kroku co i jak i czym pokolei... Czy uzywac najlepiej VirtualDuba czy gordianknota ,jak zrobic ustawienia i wogole. Chodzi mi o to zeby bylo ladnie ,niekoniecznie szybko :) i zeby bylo przejrzyscie. No chyba ,ze macie linka do takiego poradnika, to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. Z gory bardzo dziekuje
Jest taka ilosc poradnikow w necie ze normalnie http://www.google.pl chyba juz wszystko napisano o divixie co mozna bylo - troche wysilku ludzie!

_________________
:mrgreen:


niedziela, 3 września 2006, 10:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 marca 2005, 19:09
Posty: 7
Post Re: kompresja filmu z kamery cyfrowej do divxa... toutorial
kubanczyk napisał(a):
sayagin napisał(a):
Witam ,szukalem na forum ale nie znalazlem (moze slabo szukalem) wiec prosilbym o pomoc doswiadczonych forumowiczow. Mam film zgrany z kamery (przy pomocy Ulead Video) no i... niechcialbym zeby zajmowal tak duzo ,czyli chcialbym odpowiednio go skompresowac. Prosilbym o napisanie krok po kroku co i jak i czym pokolei... Czy uzywac najlepiej VirtualDuba czy gordianknota ,jak zrobic ustawienia i wogole. Chodzi mi o to zeby bylo ladnie ,niekoniecznie szybko :) i zeby bylo przejrzyscie. No chyba ,ze macie linka do takiego poradnika, to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. Z gory bardzo dziekuje
Jest taka ilosc poradnikow w necie ze normalnie http://www.google.pl chyba juz wszystko napisano o divixie co mozna bylo - troche wysilku ludzie!


Wielkie dzieki za pomoc, naprawde super porada... napisalem juz ,ze znalazlem i nawet podalem linka. Piszac o szukaniu mialem na mysli przedewszystkim TO forum. Jesli na tym forum niema takiego poradnika to szkoda. Ps. jesli WSZYSTKO da sie znalezc w google to po co wogole forum ? Jesli niechcesz pomoc to przynajmniej nie przeszkadzaj i nie pisz debilnych postow. Jakbym potrafil znalezc na googlach to bym nie pisal na forum. Poniewaz niemoglem znalezc odpowiedniego poradnika (te co znajdowalem byly dziadowskie) wiec poprosilem o pomoc. N/C


niedziela, 3 września 2006, 20:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post Re: kompresja filmu z kamery cyfrowej do divxa... toutorial
sayagin napisał(a):
i nie pisz debilnych postow. Jakbym potrafil znalezc na googlach to bym nie pisal na forum. Poniewaz niemoglem znalezc odpowiedniego poradnika (te co znajdowalem byly dziadowskie) wiec poprosilem o pomoc. N/C
Chlopie wez sie nie osmieszaj, poradnikow do divixa jest taka masa ze wystarczy znajomosc uruchomienia internet explorera czy mozilli :D Poprostu lenistwo ludzkie nie zna granic

ale chyba nie jestes taki leniwy skoro znalazles :] Widzsz troche wysilku nie bolało co?

_________________
:mrgreen:


niedziela, 3 września 2006, 22:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
http://www.google.pl/search?q=divx+dv+p ... L:official

to wyskakuje po wpisaniu w googlach : "divx dv poradnik"

pomyśl jaką opinię sobie wyrabiasz, pisząc że : "Jakbym potrafil znalezc na googlach to bym nie pisal na forum." ;D

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 7 września 2006, 12:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 marca 2005, 19:09
Posty: 7
Post 
niechcesz pomoc to nie przeszkadzaj , napisalem juz ,ze znalazlem wiec po co Twoj debilny post ? niewazne nie odpowiadaj. Za wczesniejsze wypowiedzi forumowiczow z radami itp dziekuje a Ty chlopcze... sam niewiem lubisz nabijac liczbe postow ?


czwartek, 7 września 2006, 23:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 kwietnia 2004, 17:26
Posty: 41
Lokalizacja: Białystok
Post 
Mam takie pytanko. Wtm tutorialach opisany jest program "Gordian Knot". Zawsze z mpeg-2 przerabialem programem "Auto Gordian Knot" dużo szybciej się robi,ale... czy jakość jest taka sama przerbiając jednym jak i drugim ??

_________________
Archiwum filmowe Jagiellonii Białystok !!!


piątek, 8 września 2006, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Scubii : w większości przypadków przy pomocu Auto GK uzyskasz gorszą jakość - jak to zwykle bywa w przypadku wszelkich "automatów" ...

sayagin : przepraszam Pana bardzo. Proszę się nie unosić. Odniosłem sie do Pańskiego poprzedniego posta, w którym przyznał się Pan do braku umiejętności obsługi wyszukiwarki "google" ... Proszę nei brać tego w ten sposób że postanowiłem się z kogoś pośmiać i padło właśnie na Pana. Poprostu od 2003 roku - kiedy to dołączyłem do tego forum - poruszałem osobiście interesujący Pana temat (i pokrewne) wiele razy. Nie wspominając o kolegach którzy też po kilka razu dokładnie w tym temacie udzielali rad. Wszystko jest w archiwum - wystarczy użyć tylko opcji "Szukaj". Tym niemniej cieszy mnie fakt, że już Pan sobie poradził.


A najważniejsze aby było wesoło ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


piątek, 8 września 2006, 17:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL