Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 12:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Przechwytywanie wideo z NV-GS180 ( USB ) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post Przechwytywanie wideo z NV-GS180 ( USB )
Zgrywam przez dołączony MotionDV STUDIO 5.3* i po zgraniu obraz się klatkuje :( Zgrywam przez USB , komp: Pentium IV 3,00GHz 1024 MB Ram.

O to jak przykladowy filmik wyglada:

http://download.yousendit.com/B04A557A6A19F964

Proszę o pomoc.

* gdy próbowałem przechwycić przez Windows Movie Maker po godzinie żmudnego zgrywania pojawił się błąd przechwytywania i nic nie zgrało!


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 22:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4726
Lokalizacja: Tczew
Post 
Tak sobie myślę - skoro od tylu miesięcy kuleje u Ciebie przechwyt przez USB, to może zastosuj jednak firewire?
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 22:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
z kamer mini dv tylko i wyłącznie FIREWIRE, chłopie zainwestuj w kartę i kabel firewire (koszt od około 40pln)i masz problem z głowy. USB to swego rodzaju profanacja :lol:
Pozdro


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 22:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
W imię Ojca i Syna .....
Ludzie, i ty crstone - dajcie spoój z USB - to nie nadaje się do zgrywania filmu !!!
Tylko FIREWIRE !!!

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


wtorek, 12 grudnia 2006, 01:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
A jaką kartę i kabel FiREWiRE polecacie? i czy na allegro mogę kupić? czy lepiej nie ryzykować...


wtorek, 12 grudnia 2006, 14:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4726
Lokalizacja: Tczew
Post 
crstone napisał(a):
A jaką kartę i kabel FiREWiRE polecacie? i czy na allegro mogę kupić? czy lepiej nie ryzykować...

Jakaś firmowa - LINK , lub najtańsza w ogóle i trochę ryzyka, sam wybieraj. Jeżeli w jakimś sklepie pod domem, gdzie możesz oddać w razie czego, to pewnie że najtańsza :wink: .

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 12 grudnia 2006, 14:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
hej a myślicie czy opłaca się to kupić :P ? Karta + kabelek za jedyne 27,85 zł

http://www.allegro.pl/item147771453_kar ... _ak45.html


wtorek, 12 grudnia 2006, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Zgrywam prze FW, ale z ciekawości spróbowałem przez USB i Motion Studio. Nie było żadnych problemów Program dzieli materiał na sceny, żadnych dropów czy gubienia klatek. Może masz coś z komputerem? Wyłączasz antywirusa na czas pracy z wideo? Defragmentujesz dysk przed przechwytem? Przeskanowałeś komputer antywirusem?

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 12 grudnia 2006, 16:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Zanim kupisz jakieś niewiadomo co zastanów się. Gdzieś na forum był człowiek który opisywał jak TANIM kablem firewife spalił sobie najpierw płytke w kamerze i kompie a później w jeszcze jednym kompie bo nie brał pod uwagę że może to być wina kable.
Karty firewire nie są drogie i chyba nie warto dla 20-30 zł oszczędności ryzykować naprawy kamery ;)


wtorek, 12 grudnia 2006, 16:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Cytuj:
Zgrywam prze FW, ale z ciekawości spróbowałem przez USB i Motion Studio. Nie było żadnych problemów Program dzieli materiał na sceny, żadnych dropów czy gubienia klatek. Może masz coś z komputerem? Wyłączasz antywirusa na czas pracy z wideo? Defragmentujesz dysk przed przechwytem? Przeskanowałeś komputer antywirusem?

Pozdrawiam


Nie miałem antywirusa włączonego ani nic z tych rzeczy. Z kompem wszystko ok. Myślę że to może być wina kabelka USB, przez który przesyłam, bo to nie jest oryginalny dodany do kamery...
Już nie mam siły na te USB, wolę wypróbować FireWire

Cytuj:
Zanim kupisz jakieś niewiadomo co zastanów się. Gdzieś na forum był człowiek który opisywał jak TANIM kablem firewife spalił sobie najpierw płytke w kamerze i kompie a później w jeszcze jednym kompie bo nie brał pod uwagę że może to być wina kable.
Karty firewire nie są drogie i chyba nie warto dla 20-30 zł oszczędności ryzykować naprawy kamery


To skad mam wiedziec jaką kupić? Patrząc na cenę (czym droższa tym lepiej)?


wtorek, 12 grudnia 2006, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
o kontrolerach FW poczytaj na forum, np. tu http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=18109&start=0
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 12 grudnia 2006, 18:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
No dużo tam propozycji karty FireWire do kupienia nie znalazłem :lol: . I mam nadzieję, że nie sprawiłoby wam problemu poleceniu mi jakiejś karty FW i kabelka, np. które sami używacie?


wtorek, 12 grudnia 2006, 19:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Tam miałeś znależć jakiej nie kupować - na czipsecie VIA.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 12 grudnia 2006, 19:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Hmm abyście mogli mi polecić coś z allegro, czy tam nie ma żadnej dobrej ;P ?


wtorek, 12 grudnia 2006, 19:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4726
Lokalizacja: Tczew
Post 
Przepraszam za pierwszy link, coś tam poknociłem, ale jest dobra okazja żeby go poprawić - LINK Znajdź w cenniku z linka i kup - Karta edycyjna ADS Pyro PCI 64 (AVID). Jeszcze lepiej to znajdź ją tu: LINK , występuje jako - ADS Pyro PCI 64 (AVID) karta DV oparta na chipie Texas Instruments. Nie widziałem nic jej klasy na Allegro.
PS Marzeniem było by dostać płytę główną ze zintegrowaną taką kartą firewire na chipie Texas Instruments. Wtedy nie ma żadnego prawdopodobieństwa konfliktu sprzętowego, czy walki o przepustowość na PCI.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 12 grudnia 2006, 22:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL