Teraz jest czwartek, 20 czerwca 2019, 06:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 projekt w ulead -> mpg2 (dvd) 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 3 grudnia 2006, 22:33
Posty: 24
Post projekt w ulead -> mpg2 (dvd)
Witam. Niedawno zakupiłem kamerke panasonica gs-280. Ponagrywałem troche materiału i przystąpiłem do "montażu" w unlead. Sprawa prosta i przyjemna, filmik wygląda wyśmienicie! jednak chciałem stworzyć z niego plik mpg2 a potem dvd
zrobiłem to w ulead studio. Dalem dobra jakosc, Efekt jest taki ze plik który otrzymałem na niektórych programach ( Allplayer) straszeni klatkuje, normalnie tak jakby brakowało jakiś klatek albo cos innego.
To samo dzieje sie na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Dziwne jest to ze odtwarzając to np w Ulead lub Nero Show Time, wszystko jest cacy!
nie wiem czy wine moze ponosi jeden dysk z którego koduje i na który zapisuje ? ( nowy 250Gb dysk bedzie jutro)? czy moze wina pamięci ? 512 ( kolejne 512 rowniez w drodze) ?
a moze Athlon 64 2800+ sobie nie radzi ?


wtorek, 26 grudnia 2006, 20:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
A na jakich plytach nagrywasz? W takich przypadkach najczesciej wine ponosza kiepskie plyty. Sproboj zrenderowac projekt do pliku (bez zapisywania na plyte) Odtworz to jakims playerem, najlepiej dydykowanym do tego np: Win DVD, PowerDVD. Jesli obraz jest OK to wypal to na plyte. Jesli teraz po odtworzeniu z plyty obraz klatkuje to musisz zmienic nosnik lub nagrywarke.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


wtorek, 26 grudnia 2006, 22:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 3 grudnia 2006, 22:33
Posty: 24
Post 
DiscoLED napisał(a):
A na jakich plytach nagrywasz? W takich przypadkach najczesciej wine ponosza kiepskie plyty. Sproboj zrenderowac projekt do pliku (bez zapisywania na plyte) Odtworz to jakims playerem, najlepiej dydykowanym do tego np: Win DVD, PowerDVD. Jesli obraz jest OK to wypal to na plyte. Jesli teraz po odtworzeniu z plyty obraz klatkuje to musisz zmienic nosnik lub nagrywarke.


wlasnie nie nagrywam tego na dvd. zrobilem test i maly plik wyeksportowalem do *.iso na dysk , drugi raz ten sam plik avio (dv) wyeksportowalem do dvd i wypalilem odrazu
efekt jest taki
ze ten z dysku ( iso) rwie a ten z dvd nie rwie!
wiec chyba problem dotyczy dysku.


wtorek, 26 grudnia 2006, 23:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Sprawdz czy typ transferu twojego dysku ma wlaczone DMA

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 27 grudnia 2006, 11:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 3 grudnia 2006, 22:33
Posty: 24
Post 
DiscoLED napisał(a):
Sprawdz czy typ transferu twojego dysku ma wlaczone DMA

ma wlaczone udma 5


środa, 27 grudnia 2006, 11:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL