Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 16:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 AutoGK - problem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post AutoGK - problem
Jako, iż w VirtualDubie gdy chciałem kompresować plik DV do XviDa , nie wiedziałem jak ustawić wagę pliku wyjściowego - spróbowałem skompresować plik w AutoGK 2.40. Oczywiście z fatalnym skutkiem ;) Najlepiej napiszę po kolei co zrobiłem:
1. Ustawiłem "Predifened size" na 1CD/700 MB.
2. W "Advanced Settings" nic nie zmieniałem.
3. Nacisnąłem na "Add job" i potem "Start".
I wtedy, nie wiem czy to dobrze, ale włączył się VirtualDub i niby zaczął kompresować. Już na początku zauważyłem, że coś nie tak bo gdy nacisnąłem na "Show status" widziałem, że plik będzie się kompresował 10min a prędkość kompresji była 2KB/s to więc chyba trochę mało. Po tych 10 min gdy się skończyło, wchodzę w folder, który sam się utworzył "auto_gk" czy jakoś tak a tam 4 pliki w tym jeden .avi o wadze 2 MB (!). Gdy włączyłem go jakość była wręcz powalająca - około 2x2 pixele. Oczywiście też nie było dźwięku.
A więc co do sedna: o co kurde biega? :wink:

Pozdrawiam
crstone


czwartek, 28 grudnia 2006, 16:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
w tym katalogu program przetrzymuje pliki tymczasowe. wlasciwy plik miesci sie (jesli masz domyslnie ustawiony folder docelowy) w tym samym katalogu co plik zrodlowy: "nazwa pliku_agk".


czwartek, 28 grudnia 2006, 19:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Eee? Tylko takie po skończeniu mam pliki w folderze (ustawiałem w sumie żeby plik się zrobił w "F" ale nie ma tam nic tylko ten folder agk_tmp w ktorym jest to co poniżej) :

Obrazek

Aha. Jeszcze na dysku "F" stworzył się plik textowy: (nie wiem czy się przyda)

[2006-12-28 15:07:24] AutoGK 2.40
[2006-12-28 15:07:24] OS: WinXP (5.1.2600).2
[2006-12-28 15:07:24] Job started.
[2006-12-28 15:07:24] Input file: D:\FilMM\Darlowo.2006.avi
[2006-12-28 15:07:24] Input codec: Sony DV
[2006-12-28 15:07:24] Source duration:
[2006-12-28 15:07:24] Output file: F:\Darlowo.avi
[2006-12-28 15:07:24] Output codec: XviD
[2006-12-28 15:07:24] Audio: none
[2006-12-28 15:07:24] Subtitles: none
[2006-12-28 15:07:24] Format: AVI
[2006-12-28 15:07:24] Target size: 700Mb
[2006-12-28 15:07:24] Started encoding.
[2006-12-28 15:07:24] Source resolution: 720x576
[2006-12-28 15:07:24] Source fps: 25
[2006-12-28 15:07:24] Analyzing source.
[2006-12-28 15:17:58] Source has percentage of interlacing in motion areas: 85,01
[2006-12-28 15:17:58] Source is considered to be interlaced.
*************************************
EXCEPTION: No frames are found.
*************************************
[2006-12-28 15:17:58] Job finished. Total time: 10 minutes 34 seconds

[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 8:21 pm ]
Nikt nie wie o co chodzi :| ? Bo potrzebne mi jest miejsce na dysku a ten nieskompresowany plik ma 13 GB :(


czwartek, 28 grudnia 2006, 20:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
nie mam pojecia o co chodzi...
na koncu wyskakuje ze nie znalazl zadnych klatek :? :roll:


wtorek, 9 stycznia 2007, 21:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL