Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 12:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Montaż filmu z aparatu cyfrowego 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 lutego 2006, 14:23
Posty: 12
Post Montaż filmu z aparatu cyfrowego
Witam. Musze zmontować klip, w ktorym mam zamiar wykorzystac filmiki z aparatu cyfrowego. Są one w formacie *.mpg AP je czyta, ale po wrzuceniu na timeline sa z nimi spore problemy. przycinaja sie, klatkuja itp. To samo dzieje sie ze zdjeciami na ktore nalozony jest efekt motion(scale i position). myslalem, ze to kwestia zamulonego systemu i ze po wyeksportowaniu bedzie ok, ale nie umiem dobrac ustawien i kodekow tak, zeby wszystko bylo ok. prosze o pomoc: jakie ustawienia poczatkowe i jakie kodeki uzyc zeby wszystko chodzilo cacy i bylo w niezlej jakosci?


wtorek, 2 stycznia 2007, 18:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
nic nowego, z edycja .mpeg tak jest


wtorek, 2 stycznia 2007, 18:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 lutego 2006, 14:23
Posty: 12
Post 
to w takim razie rozumiem ze musze te filmy przekonwertowac na *.avi?

a co z ustawieniami poczatkowymi i zapisu?


wtorek, 2 stycznia 2007, 18:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
moozgo napisał(a):
to w takim razie rozumiem ze musze te filmy przekonwertowac na *.avi?

a co z ustawieniami poczatkowymi i zapisu?



witam
Nie mam nigdy żadnych problemów w APpro, bo materiał wyjściowy zapisuje w avi i dopiero potem renderuje do czegokolwiek chcę (kodeki video i audio oraz rozmiar) w VirtualDub'ie. Wcześniej chciałem tez tak jak ty od razu z APpro np do mpeg4. Zawsze były problemy. Troche poeksperymentuj. Ustawienia projektu w APpro to zawsze: DV pal Standard 48Khz.
pozdrawiam


wtorek, 2 stycznia 2007, 23:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
robus, tu chodzi o material zrodlowy ktory jest w mpeg'u, a nie wyjsciowy...


środa, 3 stycznia 2007, 01:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 lutego 2006, 14:23
Posty: 12
Post 
robus2000 napisał(a):
moozgo napisał(a):
to w takim razie rozumiem ze musze te filmy przekonwertowac na *.avi?

a co z ustawieniami poczatkowymi i zapisu?



witam
Nie mam nigdy żadnych problemów w APpro, bo materiał wyjściowy zapisuje w avi i dopiero potem renderuje do czegokolwiek chcę (kodeki video i audio oraz rozmiar) w VirtualDub'ie. Wcześniej chciałem tez tak jak ty od razu z APpro np do mpeg4. Zawsze były problemy. Troche poeksperymentuj. Ustawienia projektu w APpro to zawsze: DV pal Standard 48Khz.
pozdrawiam

a jak to zapisujesz w avi bez kompresji. przeciez zawsze trzeba wybrac jakis kodek


czwartek, 4 stycznia 2007, 16:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
moozgo napisał(a):
a jak to zapisujesz w avi bez kompresji. przeciez zawsze trzeba wybrac jakis kodek



witam
tak jak pisałem wczesniej w AP nie kompresuję wcale, chociaż niektórzy tak robią. Plik wyjściowy to dalej avi dv. Renderuję innymi programami.
pozdrawiam

_________________
Core2Duo E4400/2GBRam Dual Geil/480GBHDD/geforce7600GS
JVC GR-D73/SoonyHC96E/ AP1.5


wtorek, 9 stycznia 2007, 18:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL