Teraz jest czwartek, 20 czerwca 2019, 05:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 bledy przy odczycie plyt dvd ale tylko przy zdjeciach 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post bledy przy odczycie plyt dvd ale tylko przy zdjeciach
W zasadzie moj problem kwalfikuje sie do kilku dzialow, bo prawdopodobnie dotyczy rowniez canopusa jak i authoringu.

Otoz posiadam material na timeline ediusa, kompresuje go procoderem expressem, pozniej plik mpeg2 wrzucam do workshopa. Po wypaleniu na stacjonarnych odtwarzaczach (probowalem na dwoch) wszystko idzie bez zadnego problemu az do chwili kiedy pojawiaja sie statyczne fotki z muzyka w tle. Wtedy zaczynaja sie pojawiac zaklocenia, zrywany jest dzwiek, krotko mowiac objawy podobne do zbyt szybko wypalonej plyty.
- odczytujac na kompie material z obrazu jak i wypalonej plyty dvd nie ma zadnych problemow.
- pozyczylem inna nagrywarke, bylo identycznie
- zmienilem formaty zdjec, probowalem psd, tiff jak i jpg
- probowalem zgrac calosc najpierw pliku dv i pozniej kompresowac do mpeg'a, rowniez bez skutku
- zmienilem ediusa 3 na triala 4, nic nie pomoglo
- probowalem na trzech roznych rodzajach plyt - verbatim, verbatim + lightscribe, tdk
- wczesniej przy innych imprezach wielokrotnie wrzucalem fotki i nigdy nie mialem najmniejszych problemow

Najprosciej wyrzucic fotki, ale zalezy mi na nich.
Czas leci a mi pomalu zaczyna brakowac pomyslow. Czy spotkal sie ktos z taka sytuacja ewentualnie czy ktos ma jakis pomysl jak temu zaradzic ?


wtorek, 23 stycznia 2007, 14:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4723
Lokalizacja: Tczew
Post 
Jedyne o czym nie piszesz właściwie to bitrate, więc strzelam w ciemno że (zakładając VBR) masz za nisko jego dolną granicę. Chyba :roll:

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 23 stycznia 2007, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
sorry, fakt nie dopisalem tego
otoz nie, kompresja cbr, ok 7500

sprobuje jeszcze zgrac pare minut mpega wyeksportowanego wprost z timeline bez uzywania workshopa i zobaczyc wtedy

sklaniam sie do postawienia od nowa systemu, byc moze sa jakies konflikty kodekow, b. dziwne to by bylo, ale juz zadnych racjonalnych powodow nie widze


edit:
poradzilem sobie, jako ze zapytalem rowniez na innym forum pozwole sobie wkleic to co tam napisalem :)

(...)

udalo mi sie przeliczajac timeline w ediusie do microsoft dv (co do canopusa dv mialem podejrzenia ze on cos moze mi przeszkadzac), nastepnie skompresowalem dv do mpeg przy pomocy main concept, pozniej juz standard czyli workshop

moim zdaniem wynika z tego ze problem jest z kodekiem canopusa dv lub podczas kompresji procoderem

(...)


wtorek, 23 stycznia 2007, 16:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL