Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 03:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Sony HC24 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 lutego 2007, 21:10
Posty: 3
Lokalizacja: Krynica
Post Sony HC24
Witka!!! Jestem posiadaczem kamerki Sony HC24.
Przechwytuje film z taśmy do kompa za pomocą orginalnego programu do kamerki "Picture Package" i problem w tym że 50 minut filmu na taśmie w komputerze zajmuje 20GB (pzechwyt po 10 minut=3,7GB)
Jak próbuje ustawić w menu kanery żeby wypalił bezposrednio na DVD to chile idzie a potem monit że strumien usb niedostępny czy coś takiego a jest włonczony i dział bo na HDD przechwytuje.
Ale mam na kompie filmiki po 10 minut i pytanie moje brzmi:
Jak i jakim programem wypalić na DVD żeby cała taśma czyli 60 minut zmieściła się na jednym krążku(jeźeli to możliwe)
w tej chwlili mam Nero 6.3 i nie wiem jak ustawić żeby przekonwertować 20GB na 4,5GB bo tyle wchodzi na DVD :(


poniedziałek, 12 lutego 2007, 14:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4721
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony HC24
Kermit102 napisał(a):
Witka!!!

Dzień dobry.
Nie znam programu "Picture Package", inne zazwyczaj zapisują na dysku pliki DV, ale wtedy wychodzi niecałe 13 GB na godzinę filmu. W formacie DV najprzyjemniej dokonuje się montażu filmu, żeby potem wypalić płytkę DVD. najlepiej wszystkie te czynności (przechwyt, montaż, authoring DVD), wykonaj w programie Ulead Video Studio 8 PL.
PS Wydaje mi się że były już w tym tygodniu takie same zapytania i odpowiedzi, a zapytań i odpowiedzi na inne ważne tematy również tu nie brakuje - poczytaj trochę forum :mrgreen:.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 12 lutego 2007, 15:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 lutego 2007, 21:10
Posty: 3
Lokalizacja: Krynica
Post 
Witam!!!
Czy w mojej kamerce moge ustawić jakość nagrania bo nagrywa mi 320x240 i typ plików po przechwyceniu na kompa mam AVI.
Nigdzie w menu kamery nie moge znaleźć aby coś zmienić.


poniedziałek, 19 lutego 2007, 14:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4721
Lokalizacja: Tczew
Post 
Kermit102 napisał(a):
Witam!!!
Czy w mojej kamerce moge ustawić jakość nagrania bo nagrywa mi 320x240 i typ plików po przechwyceniu na kompa mam AVI.
Nigdzie w menu kamery nie moge znaleźć aby coś zmienić.

Kamera na bank nagrywa w pełnej rozdzielczości PAL, Może to Windows Media Player pokazuje połowę. Typ plików to z duzym prawdopodobieństwem DV (należący do AVI, tyle że to tak szerokie pojęcie że dokładnie już nic nie znaczy).
PS Polecam
AviCodec - LINK .
No jeszcze jedno - przy użyciu USB, zamiast firewire, mogą być kłopoty z osiągnięciem pełnej rozdzielczości PAL, przy przechwycie, ale o tym było tyle razy na forum, że nie podejrzewam... :wink: .

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 lutego 2007, 15:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 lutego 2007, 21:10
Posty: 3
Lokalizacja: Krynica
Post 
Witka!!!
kamerka jest DV ale po usb robie przechwyt i słaba jakość 320\240 na pełnym ekranie porażka jakbym nakręcił obraz aparatem fotograficznym a 10 minut filmu zajmuje 3,5 GB .
Czyli mam zakupić kabel firewire i bedzie oki??


poniedziałek, 19 lutego 2007, 18:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4721
Lokalizacja: Tczew
Post 
Kermit102 napisał(a):
...i bedzie oki??

Tak łatwo nie ma, musisz jeszcze trochę poczytać 8) .

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 lutego 2007, 19:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL