Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 13:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 konwersja do wmv 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post konwersja do wmv
Witam.
Zadałem to pytanko na forum pinnacle studio ale nikt nie odpowiedział.

Zrobiłem konwersję klipu w pinnacle studio 9 do formaty wmv (wielkość 360x288 szybkość transmisji 364 kb/s) wstawiłem na stronkę a tu lipa. przy oglądaniu na allplayerze nie idzie wcale a na "windows media player" odtwarza ale jest jakiś ciemny obraz, brak koloru i tylko kolorowe pasy na górnej części filmu. poradzcie co zrobić. Mam wgrane podstawowe kodeki. sciągnąłem z inncyh stron pliki wmv i one chodzą bez zarzutu.


wtorek, 20 lutego 2007, 12:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 13:24
Posty: 22
Post 
Do wmv to chyba najlepiej bedzie zapisac klip w avi a do wmv zrobic w Windows Mowie Maker albo w Windows Media Encoder bo pinnacle z mego doswiadczenia jest dość kapryśny jeśli chodzi o kodeki.


wtorek, 20 lutego 2007, 13:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post 
Zrobiłem tak jak pisałes uzyłem windows media encoder. ale pojawia mi sie przeplot i wychodzi lipa. potrzebuje pliki wielkości ( 4 min klip do 8 mb )


wtorek, 20 lutego 2007, 22:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 14 lutego 2007, 19:55
Posty: 24
Lokalizacja: Częstochowa
Post 
Windows Movie Maker: Wyślij do sieci WEB. Prędkość 384kbps wystarczy. Przeplotu nie ruszam. Wielkość pliku taka o jaką Ci chodzi.

-edit-
WAŻNE - nie zmniejszaj pliku - WMM sam to zrobi. Jeżeli już musisz zmniejszyć rozdzielczość to NAJPIERW usuń przeplot. Zawsze jak robimy kombinacje na obrazie z przeplotem (zwłaszcza rozmiar) to na tym kawałku przeplot musimy usunąć...
-/edit-

Pozdr.
Mariusz

PS - zamiast wmv wstawiam na stronę flash video - nie ma problemów z buforowaniem, niemal od razu film leci. Dodatkowo pójdzie pod każdą przeglądarką na win/linux/macos itp z pluginem flash już chyba od wersji 6. O kilka % większa waga pliku niestety...


wtorek, 20 lutego 2007, 23:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL