Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 09:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Zrzut materiału DV na komp 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zrzut materiału DV na komp
Czy może mi ktoś powiedzieć jakiego programu używać do zrzutu materiału z kamery przez fire wire. Bo ja używam windows movie maker z winzgrozy XP, Czy jest coś lepszego, bo materiał po zrzucie i rozciągnięciu na cały ekran wygląda tragicznie tam gdzie występuje ruch pojawiają się olbrzymie kwadraciory. Po zakodowaniu w GK do DivX5 jest OK, ale może może być lepiej. :?


środa, 23 kwietnia 2003, 13:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Najlepiej chyba to robi Pinnacle, i jest prosty w obsłudze


sobota, 17 maja 2003, 09:27
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
na ulead studio video tez nie nażekam...


sobota, 17 maja 2003, 09:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Scenalizer ! Bezkonkurencyjny do przechwytywania. Opinia nie tylko moja ale wiekszosci starych wyjadaczy z tego forum i z newsow.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


sobota, 17 maja 2003, 13:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A ja zaczalem od niedawna bawic sie tez kamerke,uzywam USV 6 ale ma prosty i glupiproblem-jak sciagne z kamerki film to niepotrafie wyciac niepotrzebnych scen!!Jak mam to zrobic??
Dzieki za pomoc


piątek, 23 maja 2003, 14:17
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 19 lutego 2003, 23:55
Posty: 17
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Ja używam Winproducera i Wincodera firmy Intervideo i jak na początek jest fajny, bo jest intuicyjny. Polecam wypróbować.


czwartek, 17 lipca 2003, 23:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:38
Posty: 57
Post zrzut obrazu
najpepiej scenalyzer!! to tylko jeden plik exe, poza tym szukaj w forum :lol:


poniedziałek, 1 września 2003, 11:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 30 lipca 2003, 18:07
Posty: 36
Lokalizacja: WARSZAWA
Post 
Ja używam adobe premiere6 i jest na pewno lepszy od Ulead'a, ale czytając posty na tym forum chyba się przekonałem i uzyję scenalizera...

_________________
||| q ][\/][ p STUDIOS |||


wtorek, 2 września 2003, 18:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
Gdzie go mozna znalezc (scenalyzer) ???

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 2 września 2003, 20:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
a dokladnie pelna wersje ???

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 2 września 2003, 20:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:38
Posty: 57
Post dlaczego?
qmp napisał(a):
adobe premiere6 i jest na pewno lepszy od Ulead'a

dlaczego Twoim zdaniem prem6 jest lepszy od ulead? chętnie poznam Twoją opinię? Najwięcej i tak zależy od kodeka DV


środa, 3 września 2003, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeżeli chodzi o jakość obrazu to na niego nie ma wpywu program tylko kodek DV, a obecnie dostępne oferują zbliżoną jakość. Chyba, że ktoś zrzuca material w trzbie prewiev!
Rzeczywiście najbardyiej popularny jest scenanalizer, ale trzeba za niego placić. Polecam darmowego Movie Makera


poniedziałek, 8 września 2003, 22:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Przepraszam ale o jakich kodekach kol. piszecie. Materiał DV jest skompresowanym materiałem cyfrowym i kolejne kodowanie jest zbędne,jeśli się mylę to proszę o wyjaśnienie tej zawiłości .

_________________
xxx


poniedziałek, 8 września 2003, 23:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 10:39
Posty: 8
Lokalizacja: Wawa
Post 
Przepraszam,
Gdzie można dostać tego scenalizera?


czwartek, 18 września 2003, 12:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
daj znac na priv :-)

_________________
no reason to live but I like it that way


czwartek, 18 września 2003, 13:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL