Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 02:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle 10.7 a DivX/Xvid zwis 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 4 listopada 2006, 20:41
Posty: 4
Post Pinnacle 10.7 a DivX/Xvid zwis
Witam,
Mam problem ze skompresowaniem przechwyconego (pinnacle usb 710) fragmentu video do AVI tzn. Xvid'a (ostatnia wersja koepiego) czy Divx'a 6.5.
Po uruchomieniu utwórz plik albo pinnacle zawiesza sie od razu albo po 3 klatkach? Jednak kiedy jako typ pliku wybieram nie AVI tylko DivX to już się kompresuje poprawnie.
Wszystko robie w Pinnacle 10.6 Titanium Edition + 10.7 patch.
Nie wiem za bardzo o co chodzi bo wczoraj pierwszy raz usiadłem na powaznie żeby w końcu zrzucić troche z VHS'a.
Więc jeżeli ktoś sie spotkał z czymś takim to proszę o jakieś informacje.
Przy okazji spytam o trzy sprawy:
-czy nie lepiej najpierw pinnaclem czy unlead'em zrzucić materiał do jakiejś nieskompresowanej wersji video (jakiej???) a dopiero innymi programami typowymi do kompresji przerzucić to do wersji Div'x czy Xvid?
-czym kompresować VHS'a żeby nie był za duży przerost formy nad treścią :-)?
-czym się różni w pinnacle w zakładce tworzenie filmu: typ pliku Divx od typu pliku AVI i kompresja później do Div'x?

_________________
Pinnacle MovieBox Plus 710 USB


poniedziałek, 26 marca 2007, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
oh kolego przed tobą sporo czytania na tym forum i innych... podstawy, podstawy! Bierzecie sie ludzie za kompresje a zadajecie takie pytania - wszystkiego trzeba sie nauczyć. Jak wielu z nas zaczynało nie było milionów poradników i for z tysiącami tematów o tym, a jakoś kroczek po kroczku sie dało. Tobie nie chce sie nawet przejrzeć zawartości forum żeby uzyskać dopowiedz.

_________________
:mrgreen:


poniedziałek, 26 marca 2007, 15:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 4 listopada 2006, 20:41
Posty: 4
Post 
kubanczyk napisał(a):
tobie nie chce sie nawet przejrzeć zawartości forum żeby uzyskać dopowiedz.


a skąd to wydedukowałeś ???
podaj konkretnego linka do odpowiedzi na moje pytanie (zwis pinnacle przy kompresji) to podyskutujemy

a poza tym ...
oczywiście że czytałem forum
ale odpowiedzi w stylu:
-masz bałagam z kodekami w systemie
-przeinstaluj kodeki
-zmień kodeki
nic nie dają

_________________
Pinnacle MovieBox Plus 710 USB


poniedziałek, 26 marca 2007, 15:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 01:45
Posty: 6
Post 
i co? odpowie tu ktoś? bo też mnie to by interesowało... mam podobny problem... używam paczki klitecodec 3.0coś tam ... i nie wiem jakiego kompresora najlepiej użyć... z resztą z tych które są dostępne w okienku pinnacle żaden nie jest zadowalający... czego wy używacie?

ps. a w tym co ty tutaj podajesz... to moim zdaniem dlatego masz zwisy, bo ten divx i xvid to nie są kodery tylko dekodery :P hehe (powiedział lamer lamerowi... bez obrazy)


niedziela, 13 maja 2007, 18:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL