Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 04:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem z obrazem. Proszę o pomoc !!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Problem z obrazem. Proszę o pomoc !!!
Witam. Po raz kolejny ukłon w waszą strone z myślą że pomożecie mi. Szczeże to nawet nie wiem jak to nazwać ale obraz jest jakiś nie taki jak trzeba. Po obróce w AP Pro 2.0 chce skompresować film no i zaczyna się praoblem. Podczas ruchu tak jakby obraz się rozwarstwaił, robią się jakiejś takie poszarpane krawędzie (zapewne ma to jakoś swoją fachową nazwę ale ja jej nie znam :) wybaczcie)

Co wy na to. Czy może źle został przechwycony materiał na którym pracuje i dlatego jest nie tak ???

Pomocy !!!! Zapewne ktoś z was spotkał się z czyms takim wiec wydaje mi sie że otrzymam podpowiedz.

Pozdro i z góry wielkie dzięki :):)

Poniżej screen

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


środa, 5 września 2007, 20:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
cycuac napisał(a):
robią się jakiejś takie poszarpane krawędzie

"Przeplot" prawdę Ci powie :?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 5 września 2007, 20:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 lipca 2006, 21:57
Posty: 9
Post 
Pewnie chciałbyś jaśniej? Na timeline w AP prawym klawiszem w zakładce "field options" zaznacz "always deinterlance", przerenderuj i po sprawie. Jest to funkcja usuwania przeplotu. Jeżeli film masz już pocięty, usuń przeplot w każdej scenie.


środa, 5 września 2007, 21:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post 
KrzychEMC napisał(a):
... usuń przeplot w każdej scenie.

...chyba że chcesz to oglądać na ekranie telewizora, to wtedy "przeplot" prawdę Ci powie :D

_________________
最诚挚的问候


środa, 5 września 2007, 21:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post 
kotin napisał(a):
KrzychEMC napisał(a):
... usuń przeplot w każdej scenie.

...chyba że chcesz to oglądać na ekranie telewizora, to wtedy "przeplot" prawdę Ci powie :D


O co chodzi z tym przeplotem z ciekawości zapytam, jaką prawdę ma mi powiedzieć ????

Ps. THX KrzychEMC skoro tak mówisz to pewnie pomoże :lol: .

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


czwartek, 6 września 2007, 07:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post 
cycuac napisał(a):
O co chodzi z tym przeplotem z ciekawości zapytam, jaką prawdę ma mi powiedzieć ????

Ps. THX KrzychEMC skoro tak mówisz to pewnie pomoże :lol: .

Przeplot leniuszku jest unikiem wymyślonym na potrzeby telewizji lata temu, żeby uniknąć przeciążenia niedoskonałych jeszcze wtedy łącz. Mówiąc nie do końca prawidłowo, ale obrazowo - jest to wycięcie co drugiej linii z każdego obrazu. Odbiorniki TV, stacjonarne odtwarzacze - są do tego przystosowane, monitory komputerowe nie, (chyba że z kartami ATI, lub z playerami w rodzaju VLC, Power DVD, Win DVD, bo tam wszędzie można ustawić dobre filtry które likwidują skutki przeplotu).
PS Co do Twojego "PS" i wypowiedzi Krzycha - nie mój kurnik, nie moje kaczki, ale ja bym na Twoim miejscu się - z tego forum choćby, czegoś dowiedział najpierw o przeplocie :mrgreen: .

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 6 września 2007, 09:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post 
kotin napisał(a):
PS Co do Twojego "PS" i wypowiedzi Krzycha - nie mój kurnik, nie moje kaczki, ale ja bym na Twoim miejscu się - z tego forum choćby, czegoś dowiedział najpierw o przeplocie :mrgreen: .


Po twojej sugesti poszukałem, poczytałem. Jestem amatorem więc mogę sie mylić ale... doszedłem do wniosku że chyba nie ma co likwidować przeplotu. Nagrane DVd będą odtwarzane w większości na stacjonarnym czyli przeplot musi być bo inaczej nie pójdzie.

Reasumując przeplot zostawiamy, wypalamy płytę i obaczymy co z tego wyjdzie :lol: :lol:

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


czwartek, 6 września 2007, 15:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
cycuac napisał(a):
Reasumując przeplot zostawiamy, wypalamy płytę i obaczymy co z tego wyjdzie Laughing Laughing

a gdy będzisz chciał ogladac to na komputerze to po prostu zainstaluj sobie power DVD :)

_________________
Powoli do celu...


sobota, 8 września 2007, 12:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 3 sierpnia 2007, 10:26
Posty: 179
Post 
...i znowu ten przeplot :D ten co to wymyslil powinien za kare przeczytac wszystkie watki, na wszystkich forach na calym swiecie... "co to jest przeplot", "co to za kreski" :mrgreen:


niedziela, 9 września 2007, 01:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post 
Kfilms napisał(a):
...i znowu ten przeplot :D ten co to wymyslil powinien za kare przeczytac wszystkie watki, na wszystkich forach na calym swiecie...

Popieram z całego serca :D . My jednak nie musimy, wystarczy LINK i LINK :wink: .

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 9 września 2007, 10:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
w latach 20 XX w. nie było innej możliwości przesyłania pełnej ramki obrazu TV(oraz przy odświeżaniu 25Hz wszyscy telewidzowie dostali by padaczki)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 9 września 2007, 17:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL