Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 22:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Google Earth - movie maker 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 października 2005, 09:03
Posty: 14
Post Google Earth - movie maker
Czy ktoś umieszczał film/obiazd z GE na płycie DVD i był zadowolony z uzyskanego efektu ?
mam problem z poprawnym wyświetlaniem napisów zawartych na mapie np nazwy miejscowości, podczas przesuwania się obrazu na boki napisy przestają być czytelne (stroboskop coś w tym stylu) sam obraz jest płynny.
Plik wejściowy w oryginale na pc jest odtwarzany poprawnie dopiero po konwersji na mpeg zaczyna się ten problem. Jako plik początkowy stosowałem WMV lub AVI o różnych Fps, rozmiarach i stopniach kompresji,
do konwesji do mpeg rownież próbowałem wielu programów.
DVD bylo odtwarzane na stuhercowym kineskopowym TV


czwartek, 13 września 2007, 10:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
A przeplot masz ustawiony ?

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


czwartek, 13 września 2007, 11:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 października 2005, 09:03
Posty: 14
Post 
kombinowałem bez,lower,upper - bez poprawy


czwartek, 13 września 2007, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post 
a obraz z karty graficznej puszczony z tv out jak wyglada ???? ja czesto takie animacje zgrywam na kamere po s-vhs bezposrednio z grafiki, potem grabuje po firewire spowrotem na kompa i jest ok


czwartek, 13 września 2007, 13:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 lutego 2007, 00:18
Posty: 54
Post ...
Ja bym proponował zapisać to do avi/wmv czy czego tam kolega używa w rozdzielczości PAL jeśli się da, a przede wszystkim 25fps albo lepiej 50fps jak jest możliwość. Tak stworzony klip wrzucić na timeline do programu edycyjego - w zależności co kolega używa - i wyeksportować to do DV. Potem podgląd czy jest ok i próba z mpeg2.

Pozdrawiam


czwartek, 13 września 2007, 22:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 października 2005, 09:03
Posty: 14
Post Re: ...
g_ad napisał(a):
Ja bym proponował zapisać to do avi/wmv czy czego tam kolega używa w rozdzielczości PAL jeśli się da, a przede wszystkim 25fps albo lepiej 50fps jak jest możliwość. Tak stworzony klip wrzucić na timeline do programu edycyjego - w zależności co kolega używa - i wyeksportować to do DV. Potem podgląd czy jest ok i próba z mpeg2.

Pozdrawiam

tak robiłem, pinnaclem oraz uleadem, problem pojawia się dopiero po konwersji do mpeg. Owszem najlepszy efekt jest gdy plik początkowy jest robiony na 50fps, ale to jeszcze nie jest to.
Natomiast z wyjścia karty obraz jest gorszej jakości niż ten uzyskany z plików.


piątek, 14 września 2007, 06:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 lutego 2007, 00:18
Posty: 54
Post Re: ...
juka napisał(a):
tak robiłem, ... problem pojawia się dopiero po konwersji do mpeg.


Ale przekonwertował kolega najpierw do formatu dv, przed konwersją do mpeg??? jak wyglądał filmik w dv?

Pozdrawiam


piątek, 14 września 2007, 08:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4726
Lokalizacja: Tczew
Post 
Kto mądry wytłumaczy mi czemu te dwa tematy mają coś wspólnego, tu drugi i czy faktycznie mają?

_________________
最诚挚的问候


sobota, 15 września 2007, 08:20
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3273
Post 
możesz zamieścić kawałek takiego oryginalnego pliku, najlepiej 50 fps oraz mpega, z którego nie jestes zadowolony?
inaczej to jak wróżenie z fusów!

pozdrawiam

_________________
Obrazek


sobota, 15 września 2007, 08:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 października 2005, 09:03
Posty: 14
Post 
udało się, jako plik wejściowy zrobiłem nieskompresowany AVI 1920X1080 50fps, potem do mpeg (9600 bitrate) następnie te mpegi wykorzystuje w projekcie, trochę bez sensu ale nie mam tyle miejsca na hdd aby pracować na oryginalnych avi, no i działa

[ Dodano: Pon Paź 01, 2007 1:20 pm ]
Mam jeszcze "dopytanie" : program GE potrafi wygenerować plik WMV o parametrach 1920x1080,50fps i video bitrate okolo 140.000 kbps (kodekiem Windows Media Video V8 ) moje pytanie dotyczy własnie strumienia video jak przekonwertować nieskopresowany AVI do takiego WMV, wszystkie programy ktorych używałem oferowały max 20.000 kbps

[ Dodano: Pon Paź 01, 2007 1:21 pm ]
Mam jeszcze "dopytanie" : program GE potrafi wygenerować plik WMV o parametrach 1920x1080,50fps i video bitrate okolo 140.000 kbps (kodekiem Windows Media Video V8 ) moje pytanie dotyczy własnie strumienia video jak przekonwertować nieskopresowany AVI do takiego WMV, wszystkie programy ktorych używałem oferowały max 20.000 kbps

[ Dodano: Pon Paź 01, 2007 1:53 pm ]
Mam jeszcze "dopytanie" : program GE potrafi wygenerować plik WMV o parametrach 1920x1080,50fps i video bitrate okolo 140.000 kbps (kodekiem Windows Media Video V8 ) moje pytanie dotyczy własnie strumienia video jak przekonwertować nieskopresowany AVI do takiego WMV, wszystkie programy ktorych używałem oferowały max 20.000 kbps


sobota, 15 września 2007, 18:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL