Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 02:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Kodowanie stacjonarną nagrywarką DVD ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1664
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Kodowanie stacjonarną nagrywarką DVD ?
Do kodowania używam Procodera Express, aby uzyskać zadowalającą mnie jakość uwzględniając niezbędne miejsce na menu płyty staram się nie przekraczać długości filmu 1 godz 20 min na jednej płycie. Kupiłem ostatnio stacjonarną nagrywarkę SONY z HDD generalnie z przeznaczeniem do nagrywania programów telewizyjnych, lecz muszę przyznać, że stosunek jakości do wielkości plików jest w jej przypadku bardzo korzystny - 2 godzinny materiał zajmuje około 4,3 GB , a jakość jest minimalnie gorsza od oryginału, no i koduje w czasie rzeczywistym.
W związku z tym mam pytanie: czy ktoś z Was ma doświadczenia z wykorzystywaniem nagrywarki stacjonarnej do kodowania, a później robi authoring na kompie? Trudność polega na tym, że nagrywarka zwraca mi VOB-y, a do authoringu potrzebuję jednego pliku mpeg2 np. z rozszerzeniem m2v. Jak zamienić VOB-y na jeden plik mpeg2 ?
Pozdrawiam

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 2 listopada 2007, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Witaj,

Moim zdaniem za bardzo utrudniasz sobie życie ;) Po jakiego czorta chcesz kombinować ze stacjonarną nagrywarką DvD... ja używam jej w zasadzie tylko do zrzucania materiału z VHS na DvD..a co do filmu to niedawno wpakowałem 1h55min. również z programu procoder expres na plytke i powiem ci ze jakość jest do przyjęcia czyli taka ,że klient będzie zadowolony... Standard to u mnie 1h40min i obraz jest czysty i nasycony.. Uważam iż nie ma sensu kombinować ze stacjonarną nagrywarką bo stracisz na czasie...i na jakości - jakby na to nie patrzeć..

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


sobota, 3 listopada 2007, 08:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 października 2007, 10:00
Posty: 5
Post 
Przeważnie programy do autoringu mają opcję importu płyty dvd. Bawiłem się kiedyś w autoring nagranej na stacjonarce płyty dvd w "Unlead DVD Movie Factory 5" i była tam opcja iportu płyty dvd, zgrywłem tylko płytę na twardy dysk żeby importował szybciej. Oczywiście płyta musiała być nagrana w trybie jednosesyjnym wtedy unlead widział video jako jeden plik i nie kompresował potem tego drugi raz do mpeg2.


sobota, 3 listopada 2007, 09:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL