Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 01:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 jak poprani ustawic ulead video studio 11+ 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post jak poprani ustawic ulead video studio 11+
uzywam Ulead video studio 11+ i arzucilem z kamerki film i zapisalem pliki avi na kompie potem wybralem utworz dvd i niestety na scenach dynamicznych pojawiaja sie efekty grzebienia. jak poprawnie ustawic ten program aby caly film byl ladnie zrobiony i ladnie wygladal?
dzikei


sobota, 22 grudnia 2007, 10:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Wine za "grzebien" ponosza ustawienia przeplotu. Aby wszystko bylo poprawnie, to ustawienia musza byc nastepujace:

1. jesli film ma byc odtwarzany na kompie: Frame-Based
2. jesli na stacjonarnym dvd: Lower Field First lub Upper Field First

Jesli jest to material DV z kamery to ustaw "Lover Field First" (jesli chcesz ogladac na tv) wtedy obraz bedzie optymalny. Tak nagrana plyte mozesz rowniez ogladac na komputerze pod warunkiem zastosowania softu usuwajacego przeplot np. PowerDVD, WinDVD. Ale nalezy pamietac, ze nawet w takim przypadku obraz bedzie gorszy niz ten odtwarzany na TV. Z wielu czynnikow o ktorych juz na forum bylo wielokrotnie.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


sobota, 22 grudnia 2007, 11:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
a takie ustawienie jak 2 pass trzeba zaznaczac? i czy trzeba ustawiac staly bitrate czy lepszy zmienny?


sobota, 22 grudnia 2007, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
To juz zalezy od Ciebie. Przy zmiennym bitrate najlepiej ustawic 2-pass. Ja osobiscie ustawiam constans. Wtedy mozna ustawic taki bitrate, aby wypelnic plyte po brzegi. Przy zmiennym zawsze zostanie sporo miejsca na plycie. Zreszta video zajmuje sie amatorsko i wiem, ze rodzinka nigdy nie wytrzyma dluzej niz godzine ogladajac samych siebie. Dlatego nie mam problemu z bitrate, ktory zawsze ustaiam na 9000 a film nigdy nie przekracza 1 h. Dzieki temu i jakosc najlepsza i rodzinka sie nie wynudzi :wink:

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


sobota, 22 grudnia 2007, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
DiscoLED napisał(a):
Dlatego nie mam problemu z bitrate, ktory zawsze ustaiam na 9000

Ale pamietaj, że z bitratem 9000 nie każy odtwarzacz stacjonarny sobie poradzi. Bezpieczniej jest ustawić 8000 max a i tak miedzy 8000 a 9000 nie zauważysz różnicy w jakości.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


sobota, 22 grudnia 2007, 17:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
dzieki wielkie
a czy orientujesz sie skad (link?) mozna pobrac menu templates do tego programu? szuka mna stronie ulead ale sa tylko jakies o tresci olimpijsiej. mam wersje UVS o okrojonych temlarkach dokladnie mam ich trzy a to za malo
dzieki


sobota, 22 grudnia 2007, 20:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL