Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 10:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 przeplot po raz xny - na telewizorze crt jak i kompie z lcd 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 21:40
Posty: 2
Post przeplot po raz xny - na telewizorze crt jak i kompie z lcd
z gory przepraszam za pisownie ale pisze 1 reka bo lewa zlamalem. czytalem o przeplocie dosyc duzo. wiec zeby nie nakrecic zaczne od poczatku :wink: standardowo obraz przed kompresja zrzucony na kompa z tasmy czy to ogladanyna tv jest ok, nie widac przeplotu. mam sony vegas 8, film ktory obrabiam kompresuje xvid mpeg-4. jakosc mnie zadowala ale jest przeplot podczas bardziej dynamicznych scen. na forum wyczytalem zeby pokombinowac z field order. na lower field jest masakrycznie, upper fields lepiej a na progressive scan tragedia. widac przeplot na komputerze i na telewizorze crt (tzn. odtwarzane na dvd) a z tego co wiem jesli przeplot jest to na tv nie powinno go bylo widac. testowalem tez na innych kodekach ale to samo. mecze sie juz z tym caly tydzien i nic nie pomaga a nie chce wywalac przeplotu usuwajac polowe linii bo jakosc ktora i tak nie jest najlepsza bedzie jeszcze gorsza. wiec co zrobic zeby przeplotu na tv widac nie bylo, a po odtworzeniu np. power dvd moglbym po ludzku obejrzec na kompie?


poniedziałek, 11 lutego 2008, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: przeplot po raz xny - na telewizorze crt jak i kompie z lcd
Zapisz film jako mpg z opcją Progresive (z bitrate 9000) i dopiero potem przerób na xvida/divxa, wtedy powinno być ok.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


środa, 13 lutego 2008, 00:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 21:40
Posty: 2
Post Re: przeplot po raz xny - na telewizorze crt jak i kompie z lcd
dziala. wielkie dzieki. jeszcze jesli mozna wiedziec, czemu kompresja bezposrednio na xvida jest nie halo?


środa, 13 lutego 2008, 17:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL