Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 13:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 ProCoder 3 + konfiguracja + cedec X-vid 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 marca 2007, 12:15
Posty: 97
Post ProCoder 3 + konfiguracja + cedec X-vid
Filmiki, które przekonvertowałem w ProCoder'ze 3 zajmują mało miejsca a jakość się tylko lekko zmieniła. Nagrałem je na płytkę, włożyłem do odtwarzacza DVD przy telewizorze, a tam mi pokazuje, że nieznany format pliku. Miałem zapisane filmiki w formatach .avi, .wmv, .mpg. W takim razie to wina codeka (użyłem ffdshow).

Jak kompresować filmiki z codekiem x-vid, tak aby ich jakość zmieniała się tylko minimalnie?

Przy jakich ustawieniach w ProCoder'ze mam konvertować filmik, żebym mógł go odtworzyć później w telewizorze?


czwartek, 27 marca 2008, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: ProCoder 3 + konfiguracja + cedec X-vid
Po pierwsze to nie odtwarzasz w telewizorze tylko w odtwarzaczu DVD.
I jeśli takowy nie czyta samodzielnych plików mpg,divx, to musisz wypalić płytkę DVD tak by standardowy odtwarzacz ją czytał a to nie polega na wrzuceniu plików wideo typu avi czy mpg na płytę lecz trzeba stworzyć płytę z całym szeregiem plików pomocniczych. Dlatego należy skorzystać z odpowiedniego softu np Nero, Pinacle,Ulead, Encore i stworzyć płytę DVD ODCZYTYWANĄ PRZEZ ODTWARZACZ. Program przekonwertuje pliki na odpowiedni format, utworzy pliki pomocnicze niezbędne przy odtwarzaniu. Jeśli ciekawi cię to to weź pierwszą lepszą płytę z filmem DVD eksploruj ją w kompie i zobacz jak wygląda cały schemat płyty DVD od środka. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 28 marca 2008, 17:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 marca 2007, 12:15
Posty: 97
Post Re: ProCoder 3 + konfiguracja + cedec X-vid
Cytuj:
odtwarzacza DVD przy telewizorze(...)w telewizorze

no... wiadomo o co chodzi.

Mam program Nero. Którą z opcji tworzy się taką płytę? Czy po nagraniu płyty w takim stylu będzie ona odtwarzana w odtwarzaczy DVD? Jak takie nagranie filmu wpłynie na jego jakość?

Obrazek


piątek, 28 marca 2008, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: ProCoder 3 + konfiguracja + cedec X-vid
utwórz własny dysk DVD wideo

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 28 marca 2008, 22:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 marca 2007, 12:15
Posty: 97
Post Re: ProCoder 3 + konfiguracja + cedec X-vid
Dlaczego film, który zajmuję 2,4Gb po importowaniu do etgo programu pokazuje, że waży on 0,66Gb? Czy to może tak być? Ustawienia filmu się nie zmieniły (przynajmniej tak się wyświetla).


sobota, 29 marca 2008, 14:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL