Teraz jest czwartek, 20 czerwca 2019, 05:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 kodek do montazu full hd w apremiere 2.0 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 00:45
Posty: 50
Post kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
witam, znacie jakis rozsadny kodek do montazu fhd pod premiere zeby obraz przesuwal sie plynnie (cos jak dv dla pal czy ntsc) konwertowalem do mjpeg ale premiere widzi mi obraz max 1366x768


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 10:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
mainconcept plugin


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 13:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
Podepnę się pod temat. Z kamery Sony FX1 w Premiere 2.0 w projekcie HDV 1080i 25 zgrałem z kasety HDV materiał, ale nie jest on widoczny w AP 2,0, chociaż odtwarza go WMPlayer. Jest to materiał z rozszerzeniem .mpeg. Co zrobić aby był on widoczny w oknie podglądu. Kiedyś taki materiał był widoczny, może zmieniłem jakieś ustawienia i nie potrafię ich przywrócić. POMÓŻCIE !!!


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
mainconcept plugin


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 16:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
witam!
davero podaj namiary może będę mógł pomóc gg lub nr skypa (najlepiej )


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 17:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
Dzięki Degenerado, to jest pomoc nieoceniona konkretna informacja.


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 17:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3273
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
Cytuj:
nieoceniona konkretna informacja

a żebyś wiedział. ;) bardzo dobre rozwiązanie.

wespół z davero walczymy już dłuższy czas z konwersjami HD, ale okazuje się, że co system to inne problemy. u mnie np. z premiere 6 działają kodeki picvideo mjpeg w fullHD, a morgan już nie...

tutaj opisałem swój sposób postępowania z plikami, ale może ktoś ma jakiś inny?

pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 18:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
nie rozumiem tego ironizowania, sprawdziles ten plugin ? dokladnie rozwiazuje wasze problemy, instaluje profile i pozwala na montaz materialu full hd, mam ci go jeszcze sciagnac , zainstalowac i zmontowac twoje roboty ?


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 20:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 00:45
Posty: 50
Post Re: kodek do montazu full hd w apremiere 2.0
degenerado moje gg 287097 bardzo prosze o priv sciaganlem kilka maincoceptow i mialem problemy ... jeden tak mi pochrzanil ze player nie chcial czytac plikow :), co do drugiego nie widzial mi premiere pro2 a mam zainstalowane sczeze jestem zwolennikiem premiere 6.5 wchodzi mi obraz przez avisytha, ale jak masz jakis lepszy pomysl prosze o rade na priv


wtorek, 19 sierpnia 2008, 14:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL