Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 07:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
Co jest powodem takiej pixelozy ?
KLIKNIJ żeby powiększyć.
Obrazek
Jest to screen mojego dzieła z programu AdobeAfterEffects CS3.
Używam ustawień standardowych QuickTimePlayer.
Próbowałem też innych ustawień ale obraz jedynie lekko sie polepszył.
Gdzie szukac rozwiązania?
Kompresuje do MOV bo daje mi to najlepszą jakość kolorów w porównaniu do tego co mam na Timeline.
Jak sobie "puszcze" materiał na timeline to wszystko super....


niedziela, 14 września 2008, 15:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
na tym forum juz chyba nikt nie odpowiada :/


poniedziałek, 15 września 2008, 10:48
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3273
Post Re: Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
bo nikt nie wie o co ci chodzi.
a screen jest czarny.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 15 września 2008, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
Co do "niewidocznego obrazka" to on taki właśnie ma być :]
To jest poprostu kadr z jakiegoś mojego małego dzieła,które montowałem chyba z ponad pół roku temu.Akurat w tym momencie był czarny ekran...coś jak czarny ekran przy końcowych napisach.
Działo siętak [pixeloza] podczas odtwarzania w np. AllPlayerze.
Nie pemiętam też czy rozwiązałem ten problem ale prawdopodobnie wybrałem inny sposób na ominięcie tego.

Temat można zamknąć.


czwartek, 16 kwietnia 2009, 18:01
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
A ja mialem podobny problem gdy zgrywalem z Betacam film do formatu mov kodujac DV-Pal. Powstawal sobie duzy Mov'ik, ktory na mac'u wygladal pysznie.
Gdy przenioslem go na pc, probowalem cos z tym plikiem robic (czy to w vegas, czy to w tmpgenc xp czy poprostu nawet podgladac w quicktime) - tez pojawialy mi sie piksele.
Moim zdaniem jest to spowodowane tym, ze nie mam na pc'cie zainstalowanego QUICKTIME wersji PRO.
Jest ona znacznie bardziej rozbudowana o kodeki i funkcje niz standardowa wersja Quicktime.

To jest czysta teoria wymyslona przeze mnie - jezeli jest ktos kto zauwazyl podobne zaleznosci prosze o kontakt (bo nie mam wielkiej potrzeby, zeby kupic sobie quicktime pro na pc-ta, ale jak trzeba bedzie to to zrobie ;)
Pozdrawiam.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


piątek, 17 kwietnia 2009, 22:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 14:12
Posty: 79
Post Re: Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
Nie wiem jak się to wszystko ma do Twojej teorii - choć wydaje mi się trochę "grubymi nićmi szyta" a wracając do teorii exportowania z AE i problemów z jakością to powód najczęściej jest bardzo prosty.
Powodem jest używanie funkcji File/Export która oferóje bardzo ograniczone możliwości i kiepskie jakości ( zastanawiam sie dlaczego Adobowcy trzymają jeszcze tę funkcję). Rozwiązaniem jest użycie funkcji Composition/Make movie... która oferuje nieograniczone funkcje kompresji, kodeków ( ograniczone tylko ilością kodeków w systemie).

_________________
Let's the RGB Spirit be with You!
http://splaszfx.pl - praca około ruchomych obrazków.
http://motionfreaks.pl - Pierwszy Polski Serwis Motion Design i Visual FX


poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 09:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Pixeloza przy kompresji z AAE CS3 do pliku video MOV.
"Grubymi nićmi szyta? "
Prosze o wyjasnienie.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


wtorek, 21 kwietnia 2009, 21:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL