Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 17:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 ProCoder 3 a AVCHD 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49
Posty: 120
Post ProCoder 3 a AVCHD
Witam ,chciałbym zapytać czy ktoś z kolegów kto ma procodera 3 i pracuje na plikach mts AVCHD,mógł by coś powiedzieć jak się spisuje ,chodzi mi o czas renderingu (avchd)z timeline , też do tego samego formatu avchd (full HD).

_________________
Dzieląc się,pomnażasz.


niedziela, 14 grudnia 2008, 00:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4720
Lokalizacja: Tczew
Post Re: ProCoder 3 a AVCHD
Przyznam że też mnie odpowiedź ciekawi. :)

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 21:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2008, 09:11
Posty: 91
Post Re: ProCoder 3 a AVCHD
Przyłączam się do prośby,też jestem baaaardzo ciekawy jak sobie radzi ProCoder 3.

pozdrawiam :D


środa, 17 grudnia 2008, 20:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2008, 09:11
Posty: 91
Post Re: ProCoder 3 a AVCHD
No zainteresowanie ...żadne ,sam bym to sprawdził ale procodera 3 triala to nie ma :( no przynajmniej mi nie udało się go namierzyć.
A może ktoś z kolegów kto posiada ProCodera 3 mógłby zrobić scrina z opcjami exportu do AVCHD (jakie tam są możliwości) z góry dziękuję.

pozdrawiam :D


sobota, 20 grudnia 2008, 17:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: ProCoder 3 a AVCHD
Będę wieczorkiem w domku to zrobię "screen shota" z ustawień Procodera 3 i wyeksportuję kawałek materiału z XDCAMa do AVCHD.
Ciekawe jak to wyjdzie ...


sobota, 20 grudnia 2008, 17:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: ProCoder 3 a AVCHD
Jupi napisał(a):
No zainteresowanie ...żadne ,sam bym to sprawdził ale procodera 3 triala to nie ma :( no przynajmniej mi nie udało się go namierzyć.
A może ktoś z kolegów kto posiada ProCodera 3 mógłby zrobić scrina z opcjami exportu do AVCHD (jakie tam są możliwości) z góry dziękuję.

pozdrawiam :D


Możliwości ProCodera masz takie:

Obrazek

wersja oprogramowania:

Obrazek

Nie jest "demonem prędkości" .... Przelicza plik z XDCAMa do AVCHD
średnio 1.5 x RT ale za to z bardzo dobrą jakością.

Natomiast do konwersji z AVCHD polecam znakomity Canopus AVCHD converter v.3:

Obrazek

Obrazek


sobota, 20 grudnia 2008, 22:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2008, 09:11
Posty: 91
Post Re: ProCoder 3 a AVCHD
Dzięki serdeczne Bogusławie za trud :D ,rozjaśniło mi to sytuację
Canopus AVCHD converter v.3: no to zawsze jest jakaś alternatywa,zwłaszcza że niewiele się traci na jakości obrazka,myślę że póki co wielu właśnie będzie korzystało z takiej właśnie drogi.

pozdrawiam :D


niedziela, 21 grudnia 2008, 00:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL