Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 16:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem
witam, pytanie takie jak w temacie :/ procoder wiesza, material jest przerenderowany, a on potrafi sie z niczego zawiesic ( niekoniecznie na efekcie, filtrze itp.) z gory dzieki za pomoc


niedziela, 15 lutego 2009, 13:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem
Powodów może być wiele:
- przeciążenie procesora, podczas kompresji jest on wykorzystywany na max;
- konflikt kodeków, ProCoder instaluje własne ich wersje często podmiana któregoś stwarza tego typu problemy;
- startuje w tle jakieś zadanie, które zakłóca przeciążony procesor i powoduje zawieszenie się systemu itp.
Ciężko tak zdiagnozować nie mając podanych dokładniejszych okoliczności.
Kompresujesz materiał z programu edycyjnego, czy też samodzielnie uruchomionym Procoderem po za programem montażowym?
Można by pytać o wiele rzeczy których nie podałeś.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 15 lutego 2009, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem
na przyklad release cracka :)


środa, 18 lutego 2009, 00:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem
Degenerado napisał(a):
na przyklad release cracka

No i widzisz? Po co Ci to było?
"adi0" - już zostałeś okrzyknięty piratem.

A tak na serio, to powodem może być:
- zbyt wysokie przetaktowanie procka (obniż przetaktowanie)
- niewydolne chłodzenie procka, przegrzewa się - daj lepsze chłodzenie, np. otwórz "budę"
- niewydolna sekcja zasilania procesora na płycie - wymień płytę główną

Jak wspomniał mój przedmówca Montażysta Darek A., w czasie kompresji procoder idzie na maxa i wyciska ostatnie poty z procesora. I wtedy np. po 10-30 minut, gdy już wszystko jest dość mocno rozgrzane/przegrzane następuje zwis lub po prostu nieodwołalna przerwa w pracy procodera. Sam miałem takie doświadczenia

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 18 lutego 2009, 01:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem
generalnie to nie jest kwestia przegrzania (chyba), procoder wogole ma problemy z liczeniem na niestandardowych ustawieniach pamieci-proca-pci , jak ingerujemy z o/c w napiecia i magistrale to on glupieje, nie ma reguly

sprawdzalem kilka stopni przekwarcowania core2duo i temperature pod katem tego jak procoder sie wyklada, procesor ma podczas liczenia temperature okolo 50stopni i procoder wychodzi do windy , to chyba nie zalezy od temperatury, bo na standardowej magistrali jak policzy kilka godzin non stop dociera do 70 stopni ale sie nic nie wiesza , nie wiem jak trojka na razie nie kusi mnie jej zakup, dwojka tak ma

temperatura mierzona termometrem laserowym (czy cos takeigo ) a nie programami pod winda


środa, 18 lutego 2009, 10:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 15 marca 2008, 20:30
Posty: 24
Lokalizacja: Gdynia
Post Re: procoder 2 sie wiesza ???? co moze byc powodem
Stawiam na bardzo mocno zaklejone kurzem podzespoły wewnętrzne.
Sprawdz radiator pod wiatraczkiem od procesora,tam lubi się zakleić
i w pewnym momęcie wyskakują takie cuda jak opisujesz.

Równo rok temu własnie przerabiałem taki problem.
Każdy program jakim próbowalem konwertować,po około 20 minutach blokował się. Po wielu kombinacjach, odkurzyłem gruntownie cały komputer i problem wyparował.

_________________
Wszystko gra i buczy.


środa, 25 lutego 2009, 23:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL