Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 23:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pal czy NTSC ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Pal czy NTSC ?
Witam.
Jak najprościej sprawdzić czy plik jest Pal czy Ntsc ?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


wtorek, 31 marca 2009, 15:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pal czy NTSC ?
Tak jak inne właściwości pliku w: Twoim programie do edycji, w virtualDub, w AviCodec, czy też G-Spot LINK...

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 31 marca 2009, 17:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Re: Pal czy NTSC ?
Pinnacle 12 nie wyświetla w ogóle właściwości pliku który dodałem do projektu i do którego miałem wątpliwości.Myślałem że jest coś co niezbicie wskazuje na to że jest to plik Pal czy Ntsc.(np.brak wyświetlenia jakichkolwiek właściwości po naciśnięciu prawego przycisku myszy)
Nadmieniam że chodzi mi o plik typu MOV.
pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


środa, 1 kwietnia 2009, 19:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pal czy NTSC ?
ale zanim wstawisz na linię czasu pisze wszystko :P

_________________
Obrazek


środa, 1 kwietnia 2009, 19:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Re: Pal czy NTSC ?
Ja mam tylko długość trwania w niektórych i brak jakichkolwiek innych danych (pinnacle 12).Gdzieś czytałem że quicktime alternative czasem się gryzie z innymi kodekami i stąd może ten problem.
Pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


piątek, 3 kwietnia 2009, 23:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pal czy NTSC ?
To jeszcze mała podpowiedź a to na 100% widać 25 kl/s to Pal a 30kl/s to ntsc a jesli w opisie klipu jest powiedzmy HQ_mov to format HD . A co do Quicktime to wersja 7 działa super i nie instaluję nowości , ale jest ale > instalujemy Quicktime przed instalacją pinnacle i patchem 12,1 .

p.s. W pinnacle 12-cie bez problemu możesz mieszać pal , ntsc , mov itd. pinnacle i tak to sobie renderuje/kompresuje do wartości ustawień projektu ( zielony pasek na lini czasu ) . Tak więc twój problem mov to nie w tym miejscu . Jeśli wstawiłeś coś na linię czasu i było w inny formacie niż ustawienia projektu to pinnacle renderuje i tworzy ten sam klip wideo w folderze render ale już zgodny powiedzmy zamiana z ntsc na pal i przy tworzeniu końcowego pliku wideo lub płyty już nie renderuje ale tylko pobiera sobie ten klip wideo przerenderowany z folderu render .

_________________
Obrazek


sobota, 4 kwietnia 2009, 00:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL