Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 15:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 10 grudnia 2008, 12:43
Posty: 17
Post Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate
witam, zrobiłem projekt (pierwszy) w encore cs3 i chciałem zrobić z tego płytkę dvd, pojawiły się następujące komunikaty:

check project -> total menu size exceed limit. Project exceeds disc capacity

build -> disc -> build -> the estimate project size is larger than the target media chosen. While this is an estimate, the project may fail to build.

po zignorowaniu tego komunikatu pojawia się następny:

the asset "nazwa pliku.avi" cannot be transcoded because the bitrate required to transcode it falls below encore`s 2mbps limit.

powyższy komunikat otrzymuję też gdy chciałem zrobić transcode plików avi w projekcie.

rozumiem po angielsku co oznaczają te komunikaty, ale nie wiem co mam zrobić w encore, próbowałem coś ustawiać w "transcode settings" ale komunikaty dalej się pojawiały. Poza tym nie wiem jakie optymalne zrobić ustawienia. Myślałem że encore automatycznie - optymalnie przetworzy cały projekt tak aby zmieściło się wszystko na płycie w optymalnej jakości.

Bardzo proszę o pomoc


piątek, 5 czerwca 2009, 12:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1662
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate
Jakiej długości jest ten plik avi? Pokaż screena z okna Build Disc

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 5 czerwca 2009, 13:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 10 grudnia 2008, 12:43
Posty: 17
Post Re: Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate
Witam, przesyłam print screeny dot. problemu.
menu jest dość rozbudowane, są tam 2 filmy po 4 min, i ok. 10 filmów 20-30sek. i jpegi. Ale to wszystko przecież nie jest na tyle długie, żeby był problem. Poza tym, nie rozumiem czemu encore nie dostosowuje zawartości do pojemności - zmniejszającjakosć materiału.
Piszę tak późno bo miałem przerwę, mam nadzieje że jeszcze ktoś udzieli mi pomocy, pozdrawiam


Załączniki:
print screen encore 4.jpg
print screen encore 4.jpg [ 97.3 | Przeglądane 137 razy ]
print screen encore 2.jpg
print screen encore 2.jpg [ 57.95 | Przeglądane 98 razy ]
print screen encore 1.jpg
print screen encore 1.jpg [ 85.14 | Przeglądane 119 razy ]
niedziela, 5 lipca 2009, 21:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1662
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate
Witam,
W oknie build widać, że projekt ma objętość 7 GB a więc nie zmieści się na jednowarstwową płytę DVD. Ja pracuję na CS4, tak więc moje porady będą dotyczyły tej wersji - może się przydadzą. Szkoda że nie dałeś screenu okna projektu, ale do rzeczy.
Zaznaczaj po kolei pliki video w oknie projektu, każdy z nich prawym myszy i w oknie kontekstowym wybierz Transcode settings/Ouality preset wybierz automatic.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 5 lipca 2009, 23:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 10:16
Posty: 47
Post Re: Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate
Odnośnie pojemności wypalanych płyt w Encore.
Jak mniejszyć bitrate ? Wszystkie projekty Premiere otwiera mi na domyślych 4.7gb. a jak powszechnie wiadomo żadna płyta nie ma takiej pojemności poza napisem na opakowaniu :(
Redukcja na "Custom" na nic się nie zdaje - projekt waży tyle samo.
Pozdrawiam


czwartek, 5 listopada 2009, 19:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3: problem z transkodowaniem i bitrate
klikasz prawa mysza na material w projekcie i ustawiasz transkodowanie
.... albo wez i wypal na plyte 8.2 gb :)


czwartek, 5 listopada 2009, 22:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL