Teraz jest poniedziałek, 24 czerwca 2019, 16:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem z ENCORE 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 10 grudnia 2008, 12:43
Posty: 17
Post problem z ENCORE
Witam przesyłam print screeny, które obrazują mój problem z encore. Przede wszystkim chodzi o przekroczenie pojemności nośnika. Po pierwsze nie wiem dlaczego tak się stało, bo menu składa sie z 10-15 plików video, 2 z nich mają 4 minuty, reszta do 30sek., po 2 encore powinien ewentualnie obniżyć jakość obrazu aby wszystko się zmieściło.

Poza tym - jak widać na print screenach - pojawiają się komunikaty dot. transkodowania, bitrate. Nie wiem dokładnie co to znaczy i czy ma to związek z przekroczeniem limitu przestrzeni na nośniku...

proszę o pomoc i pozdrawiam


Załączniki:
print screen encore 4.jpg
print screen encore 4.jpg [ 97.3 | Przeglądane 93 razy ]
print screen encore 2.jpg
print screen encore 2.jpg [ 57.95 | Przeglądane 84 razy ]
print screen encore 1.jpg
print screen encore 1.jpg [ 85.14 | Przeglądane 75 razy ]
niedziela, 5 lipca 2009, 21:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: problem z ENCORE
Ten komunikat jest tak wkurzajacy że nawet nie pytaj :D Pojawia sie kurna wtedy gdy nie powinien.W jednym projekcjie nie wyswietla mi sie to a w innym tak ,.Lekarstwo to plik avi przekonwertuj do mpg,(m2p).Co do tego że encore cos tam powinien no to kolego tak to nie jest :D Powinieneś planować dokładnie bitowy budżet.Wszystko idzie obliczyć dokładnie .Ja sie w to nie bawie bo nie mam na to czasu .Jeżeli projekt wychodzi troche wiekszy niz powinien to calosc tworzę do pliku a pozniej kompresuje w shrinku.Szybkie i dobre rozwiazanie.


PS.nie zasmiecaj forum kilkoma postami na ten sam temat.

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


niedziela, 5 lipca 2009, 21:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 10 grudnia 2008, 12:43
Posty: 17
Post Re: problem z ENCORE
"...Jeżeli projekt wychodzi troche wiekszy niz powinien to calosc tworzę do pliku a pozniej kompresuje w shrinku ..."

mógłbyś dokładniej wyjaśnić powyższe zdanie?

co znaczy że całość tworzysz do pliku i w jakim programie?


niedziela, 5 lipca 2009, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: problem z ENCORE
W ostatnim screenie masz output.Zaznaczasz file a nie dvd disc a poza tym kup szybki start do encora bo kompletnie nie wiesz nic a to preszkadza w tłumaczeniu ci czegokolwiek.Ksiazka jest po polsku i jest tania.Polecam

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


poniedziałek, 6 lipca 2009, 07:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post Re: problem z ENCORE
Nie wiem, jakie pliki wsadziłeś do tego projektu ale skompresowane miałyby 7GB. Encore sam sobie dopiera wielkość bitrate ale w tym projekcie jest tak dużo materiału, że wartość spada poniżej minimum i stąd ten komunikat. Wywal kilka plików.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


poniedziałek, 6 lipca 2009, 12:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL