Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 05:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 AVI --> MPG 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 września 2009, 17:34
Posty: 23
Post AVI --> MPG
Jakiego kodeka użyć i przy jakiej konfiguracji, żeby przekonwertować DV AVI do MPG, tak aby strata jakości była możliwie najmniejsza? Chodzi o to, że mój Encore 2.0 nie radzi sobie z transkodowaniem DV AVI ani nieskompresowanych AVI, a dostałem info od osoby, która miała podobny problem, żeby importować MPG do Encore i wtedy spróbować. To powinno pomóc. Już szlak mnie trafia ponieważ mam ukończony projekt, ale nie mogę go wypalić w Encore z powodu tego transkodowania. A Wy jakich formatów używacie do importowania do timeline w Encore? To pytanie do osób, które używają wersji innych od swojego Premiere. Mam Premiere CS3, ale Encore 2.0.


piątek, 2 października 2009, 08:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 lipca 2009, 17:38
Posty: 66
Post Re: AVI --> MPG
jesli masz klopot z encorem użyj innego programu... wiem że encore ma spore możliwości ale czasem jeśli musze coś szybko zrobić używam uleada movie factory.... wcześniej exportuję przez procodera do pliku m2p a nastepnie importuję do movie factory tworze proste menu i czaptery i gotowe.... jakość dzięki procoderowi jest b dobra. pozdrawiam i powodzenia


piątek, 2 października 2009, 10:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AVI --> MPG
"Mam Premiere CS3, ale Encore 2.0." - jak to przeciez premiere cs3 zawiera w pakiecie encorea cs 3 ? moze wlasnie gdzies tutaj lezy pies pogrzebany, majac premierea cs3 z timeline wchodzisz w encorea i powinno transkodowac material bez klopotu

niemniej jednak dla premierea cs3 najlepszym encoderem jest Canopus Procoder bo jak zrobisz update do cs4 to juz masz media encoder i sie niczym nie przejmujesz, wg mnie (jesli to nie piraty) to blad lezy po stronie konfiguracji encore+premiere+kodeki


piątek, 2 października 2009, 10:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 września 2009, 17:34
Posty: 23
Post Re: AVI --> MPG
Zainstalowałem Encore 2.0, bo w CS3 przy uruchamianiu po załadowaniu bibliotek pojawia się jakiś komunikat o Blue-ray (nie pamiętam dokładnie), po czym zaczyna pracować napęd DVD i nic się nie dzieje. Dlatego cofnąłem się do wersji 2.0.
Spróbuje z Canopus Procoder, wyeksportuję do m2p, odpalę w En i zobaczymy co z tego wyjdzie.


piątek, 2 października 2009, 14:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AVI --> MPG
to jak chcesz uzywac encora 2.0 z materialem z canopusa , rob dwa strumienie, audio i video przy czym audio w wave, niech encore przeliczy dzwiek sam, mniej bledow i niespodzianek aczkolwiek cs3 encore z premierem dziala bardzo dobrze, nie wiem co to za komunikat


piątek, 2 października 2009, 15:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 grudnia 2006, 13:16
Posty: 100
Lokalizacja: Białystok
Post Re: AVI --> MPG
Przecież CS3 ma gotowe presety do eksportu - MPG -bluray; MPG-DVD, Flash, itp. Wybierasz preset MPG-DVD, po czym pożądany format np. PAL widescreen_medium quality, podciągasz bitrate do pożadanej wartości i to wszystko - Premiere eksportuje do formatu, który Encore bezprolemu importuje.


piątek, 2 października 2009, 17:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AVI --> MPG
Encore od wesji 2.0 w gore ma bug powazny, czasami nie wczytuje poprawnie mpega "program stream", poza tym Premiere Cs3 ma presety ale uzywa encodera mainconcept


piątek, 2 października 2009, 17:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 września 2009, 17:34
Posty: 23
Post Re: AVI --> MPG
artgrp napisał(a):
Premiere eksportuje do formatu, który Encore bezprolemu importuje.

W załączniku postu screen obrazujący sytuację. Pasek postępu dochodzi do końca i cofa się. To trwa w nieskończoność
viewtopic.php?f=28&t=28776

Sory, że trochę zbaczam z głównego tematu.


niedziela, 4 października 2009, 13:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 września 2009, 17:34
Posty: 23
Post Re: AVI --> MPG
adober84 napisał(a):
Spróbuje z Canopus Procoder, wyeksportuję do m2p, odpalę w En i zobaczymy co z tego wyjdzie.


No więc kłopotów ciąg dalszy ;]
Z Procodera export do m2v i wav osobno, po czym import w En na timeline. Nic z tego ponieważ podczas importu pasek stanu dochodzi do końca i się cofa. I tak cały czas.

Degenerado napisał(a):
to jak chcesz uzywac encora 2.0 z materialem z canopusa , rob dwa strumienie, audio i video przy czym audio w wave, niech encore przeliczy dzwiek sam, mniej bledow i niespodzianek aczkolwiek cs3 encore z premierem dziala bardzo dobrze, nie wiem co to za komunikat

Co robię źle? Czemu proces import as timeline nigdy się nie kończy?


Załączniki:
Schowek02.jpg
Schowek02.jpg [ 18.09 | Przeglądane 1464 razy ]
czwartek, 8 października 2009, 06:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AVI --> MPG
podejrzewam ze Ty nic nie robisz zle tylko cos w encorze sie powalilo po instalacji Encora 2.0 do Premierea CS3, zakladam ze to nie wina cracka :)


czwartek, 8 października 2009, 09:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL