Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 07:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Procoder 3.0 zacina sie przy renderze 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Procoder 3.0 zacina sie przy renderze
Witam
Mam mały problem z renderem m2p i mpg dla HD.
Miałem do tej pory procoder 2 i nie było problemu. teraz mam procodera 3 i strasznie sie zacina. tzn
robi render uzycie procesora 100% za chwile staje mysli i renderuje dalej dzieje sie tak cyklicznie co ok 0,5 % renderu.
komputer:
\procesor AMD dwu rdzeniowy 5200
2 GB ramu
dwa dyski na jednym materiał na innym render

dodam ze na procoderze 2 nic sie nie tnie

render bezposrednio z AP CS3

pozdrawiam


poniedziałek, 12 października 2009, 14:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Procoder 3.0 zacina sie przy renderze
a nie jest czasem tak ze renderuje wyciskajac ostatnie poty z proca a potem to co przemielil zapisuje na dysk i obciazenie spada ?


poniedziałek, 12 października 2009, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: Procoder 3.0 zacina sie przy renderze
wiec jest tak jak piszesz
robi render - zatrzymuje sie obciazenie spada do 50% potem dalej i i znowu zaciecie itd
co doradzasz?
tylko dlaczego procoder 2 idzie bez problemu ale niestety nie mam w nim presetu dla bluraya 1440*1080

pozdrawiam


poniedziałek, 12 października 2009, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Procoder 3.0 zacina sie przy renderze
no juz dalej Ci nie pomoge, zrezygnowalem z Procodera 2 na rzecz Media Encodera z pakietu CS4, wykorzystuje 8 rdzeni na maxa przy liczeniu, zeby sprawdzic i doradzic cos z Procoderem 3 musialbym miec jakis trial albo co zeby go przetestowac dokladnie a o ile wiem Canopus nie udostepnia wersji demo a zaprzestalem juz pracy jako dziennikarz zeby poprosic o jakas pelna wersje NFR


poniedziałek, 12 października 2009, 15:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: Procoder 3.0 zacina sie przy renderze
wykorzystuje 8 rdzeni na maxa przy liczeniu,

z tego co wiem to procesory sa 4 rdzeniowe?
chyba ze czegos nie wiem

rozumiem zeby było git musze wymienic płyte + procka
na jaki proponujesz zestaw


poniedziałek, 12 października 2009, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Procoder 3.0 zacina sie przy renderze
dostepne za normalne pieniadze sa 6 rdzeniowe no i..... wez pod uwage plyty na dwa albo cztery proce :)

juz gdzies jest temat poswiecony konfigom, zajrzyj tam bo nie ma sensu tego samego wkolko mlocic


poniedziałek, 12 października 2009, 16:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL