Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 04:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Zniknął kolejny kodek 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:35
Posty: 129
Post Zniknął kolejny kodek
Witam wszystkich

Koledzy, proszę Was o pomoc. Do niedzieli używałem Ediusa w wersji 5,10, a w nim do kompresji materiału HDV kodeka H.264 Quick Time. Dzięki niemu mogłem ustawiać dowolną rozdzielczość filmu (przede wszystkim na potrzeby internetu). Niestety, w niedzielę zainstalowałem wersję 5,12 i Quick Time przestał działać (nie tylko jako H.264, ale wogóle). Przy próbie wykorzystania tego kodeka pojawia się komunikat: nieokreślony błąd: 00000(coś tam)i koniec. Podobno jest to jakiś błąd systemowy(nie jestem informatykiem i mam słabe pojecie o tego typu sprawach). Prawdopodobnie można temu zaradzić instalując system i programy od nowa, ale w najbliższym czasie nie mogę tego zrobić - mam "rozkopane" kilka projektów i mało czasu. Czy istnieje jakiś sposób bym mógł z tego kodeka korzystać bez operacji: FORMAT C? Pozdrawiam

_________________
Jutro to dziś, tylko że jutro


wtorek, 17 listopada 2009, 23:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zniknął kolejny kodek
Na szybko to spróbuj znaleźć punkt przywracania systemu z przed aktualizacji i... przywróć. Poza tym nie zaszkodzi Mój Komputer / partycja C: / prawoklik myszą / właściwości / narzędzia / sprawdź i napraw... To samo dla partycji z programem, jak masz nie na C:.
No a na drugi raz nie instaluj nic w czasie pracy. :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 18 listopada 2009, 00:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:35
Posty: 129
Post Re: Zniknął kolejny kodek
Dzięki za pomoc. O przywróceniu systemu myślałem, ale po rozmowie ze znajomym, który ma większe pojęcie o komputerach ode mnie zrezygnowałem z tej opcji. Podobno w ten sposób można narobić więcej szkód niż odnieść pożytku, szczególnie jeśli chodzi o stacje montażowe. ten drugi sposób...hm, spróbuję i dam znać czy coś się zmieniło. Pozdrawiam

_________________
Jutro to dziś, tylko że jutro


środa, 18 listopada 2009, 16:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:35
Posty: 129
Post Re: Zniknął kolejny kodek
Niestety, nie pomogło

_________________
Jutro to dziś, tylko że jutro


sobota, 21 listopada 2009, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Zniknął kolejny kodek
Hej

Przeinstaluj quicktime'a. Pobierz z sieci i zainstaluj nową wersję.
Jak będzie nadal kłopot pobierz darmową aplikację "MPEGStreamclip" i w niej możesz konwertować na h264, pewnie z ediusa nie będzie się dało bezpośrednio skorzystać ale możesz sobie najpierw wyeksportować kilka plików HDV, a później w stremaclipie zarzucić batchencode na kilka, potrafi renderować na raz 4 klipy, jak masz dobrą maszynę to da radę przez noc :)

Pozdrawiam
Muchomor


sobota, 21 listopada 2009, 23:25
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL