Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 20:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:( 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 grudnia 2009, 19:37
Posty: 3
Post odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
Witam! mam problem z odtworzeniem filmu zakodowanego jako "mov." w formacie hd. Gra tylko dzwięk a obraz jest czarny. Problemu nie ma przy plikach mov. w standardowej rozdzielczości.
Gdzies na forum wyczytalem ze: "quicktime for windows does not support hd format i mov. files" Czyli wszystko jasne... nie odtworze filmu hd zapisanego w pliku mov. na windowsie:(

Jednak moze wiecie czy sa jakies pluginy do QT pozwalajace rozwiązac ten problem?
konwersja do avi czy wmv nic nie da... w skonwertowanym pliku (avi) tez mam tylko dzwiek....

Maca na PC-ie nie bardzo widzi mi sie instalowac...

Pomóżcie! Pozdrawiam


niedziela, 13 grudnia 2009, 19:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
U mnie otwiera takie pliki Media Player Clasic LINK. Być może to zasługa Quick Time Alternative, nie wiem. Win. Vista 64 bit.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 13 grudnia 2009, 21:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
Pozostaw Quick Time'a w systemie (kodek) i zainstaluj sobie, lub jedynie uruchom media player calassic, w jego ustawieniach skojarz mu otwieranie plików *.mov (ja mam absolutnie wszystkie) i skończą się problemy z brakiem playera.
Masz tu adres zarówno do najnowszej wersji instalowanej, jak i binarnej odtwarzacza, więc bez problemu sprawdzisz jego działanie bez instalacji, player jest opcjonalnie w ludzkim języku, co wielu ucieszy.
http://mpc-hc.sourceforge.net/download- ... ic-hc.html

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 14 grudnia 2009, 00:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 lutego 2010, 17:39
Posty: 3
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
Witam

mam podobny problem
chodzi o plik HD mov kodek icod

próbowałem już wszystkich quick timów łącznie z wersją PRO
także playery m2t media player classic+ k-lite codecs

i nie mam nic poza dźwiękiem

Plik na 100% dobry ale odtwarzać można go tylko na Mac os

Podaje przykład filmiku ponad 50 mega i pare sekund

http://www.sokola.pl/MovHD.mov

Proszę o pomoc czy komuś działa ten plik na PC bo musiał bym to jakoś zgrać na dvd a nie mam żadnego znajomego co ma mac'a

pozdrawiam Sławek


sobota, 20 lutego 2010, 17:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
VLC nie otwiera?


sobota, 20 lutego 2010, 18:06
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 lutego 2010, 17:39
Posty: 3
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
Nie nie otwiera

Dodam jeszcze że wszystkie inne movy hd (trailery itp) chodza bez problemu

a tobie udało się otworzyć ten filmik co podesłałem w poprzednim poście ??

Pozdrawiam


niedziela, 21 lutego 2010, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
to jest Apple Intermediate Codec wiec:

Cytuj:
AIC is available only on the Mac OS X platform and cannot be read on other platforms to date such as Windows or Linux.


musisz go pod osx przekonwertować np. do prores422 (który można dekodować na windows)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 21 lutego 2010, 13:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 lutego 2010, 17:39
Posty: 3
Post Re: odtwarzanie HD mov. na windowsie... problem:(
Tyle to wiem że na Macku działa

tylko jak pisałem nie mam możliwości skorzystać z macka nigdzie :|

Wyczytałem w necie że udało sie komuś to uruchomić.

Odczytując poprzez plugin dla QT, zmienic tryb dekodowania na MoviesTask. tylko nie jest napisane co to za plugin dokładnie i dla jakiego programu - myślałem że do virtual duba ale nigdzie nie umiem znaleść takiej opcji


poniedziałek, 22 lutego 2010, 19:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL