Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 01:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 VOB na AVI (problem synchronizacji dźwięku z obrazem) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: VOB na AVI (problem synchronizacji dźwięku z obrazem)
" jestem w miarę 'bystra w takie klocki" - no to z niecierpliwoscia czekamy na filmy :)


wtorek, 29 grudnia 2009, 12:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 grudnia 2009, 12:58
Posty: 15
Post Re: VOB na AVI (problem synchronizacji dźwięku z obrazem)
Pochwalę się jak mi coś wyjdzie, jak nic nie wyjdzie, to przyjdę pomarudzić :wink:

W MovieMaker zawsze coś tam prostego wyczarowałam, ale Edius to chyba troszkę "wyższa szkoła jazdy"


wtorek, 29 grudnia 2009, 13:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1299
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: VOB na AVI (problem synchronizacji dźwięku z obrazem)
Wideo które wrzuciłaś nie pozwala ocenić synchronizacji na całej długości, bo osoby przedstawione nic nie mówią, a inne dźwięki mieszają się z otoczeniem. Dopiero pod koniec krótkie przemówienie kobiety pozwala stwierdzić, że oryginał też masz przesunięty. W ogóle ten vob jest pokiereszowany, moje odtwarzacze nie widzą całkowitego czasu trwania tego fragmentu, plik się zacina albo urywa zaraz na początku. Natomiast po konwersji (Virtualdubem do avi dv, a Procoderem 3 do mpeg2) pliki odtwarzają się prawidłowo, tyle, że dokładnie z takim samym przesunięciem czasu (niewielkie, ale zauważalne). A tego czy jest to przesunięcie stałe czy rosnące nie mogę powiedzieć, bo jak pisałem na początku, nie pozwala na to wybrany przez Ciebie fragment.


piątek, 1 stycznia 2010, 17:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 grudnia 2009, 12:58
Posty: 15
Post Re: VOB na AVI (problem synchronizacji dźwięku z obrazem)
Grabos u mnie oryginał jest ok., nie ma przesunięcia, przynajmniej ja go nie widzę, natomiast po konwersacji (jakimkolwiek programem) występuje przesunięcie i jest ono rosnące.

Teraz spróbowałam Ulead Video Studio 11. Podczas obróbki mojego voba wszystko jest ok - nie ma przesunięcia, natomiast po zapisie filmiku (do formatu avi lub mpg) znowu widać, że jest to nieszczęsne przesunięcie rosnące :?


piątek, 1 stycznia 2010, 18:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL