Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 17:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Sony Vegas problem z przeplotem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 lutego 2010, 09:14
Posty: 4
Post Sony Vegas problem z przeplotem
Cześć wszystkim, proszę was bez zbednych wypowiedzi typu poszukaj na forum google itp, poniewaz szukalem i nie moglem sie doszukac rozwiazania owego problemu ;)

Tak więc, chciałbym zrobic fm w sony vegasie, tworze ss w programie hlae po czym lacze je w vegasie, w ffdshow mam ustawiony usun przeplot, w vegasie takze, lecz gdy kompresuje do ffdshow przeplot nadal jest, rozdzialka 1280x720 29,970 fps, w virtual dubie problem nie wystepuje lecz gdy robie to w virtual dupie film 4 sekundowy powieksza sie do 59 sec i nie potrafie go skrocic tak jak w vegasie, w czym moze byc problem?

Pozdrawiam Piotr "Gilon" G.


czwartek, 11 lutego 2010, 11:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
czy w projekcie i ustawienaich eksportu masz ustawione Field Order na Progressive? czy Vegas dobrze zaimportowany klip interpretuje?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 11 lutego 2010, 12:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 lutego 2010, 09:14
Posty: 4
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
tak jest none, akcje zgrywalem w 120 fps czyli playback rate powinno byc 4, gdy nagrywam w 30 fps na playback rate 1 nie ma problemu ale przy tylu fps i playback 4 powstaje przeplot, czy da rade zrobic to z playback rate 4 bez przeplotu?


czwartek, 11 lutego 2010, 12:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
to raczej resampling tutaj coś robi...
w filmik zgrywałes do jednego pliku czy do sekwencji obrazków?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 11 lutego 2010, 13:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 lutego 2010, 09:14
Posty: 4
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
do sekwencji obrazkow jak mozesz napisz gg bo widze ze masz pojecie o tym 10256639


prosze tak to mniej wiecej wyglada
http://www.youtube.com/watch?v=7uBj7bLRDPA


czwartek, 11 lutego 2010, 13:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
to nie jest pzreplot :lol:
masz włączony resampling i jeśli materiał ma inna szybkosc fps od projektu lub jesli szybkosc odtwarzania jest inna niz 100% to wtedy bedziesz mial mieszane w ten sposób klatki.

zgrywaj wszytko w 30fps (projekt moze zostac 29.976) ale tylko ujecia w ktorym bedziesz robił zwolnione tempo zgrywaj szybciej (czyli np. tak jak teraz 120fps)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 11 lutego 2010, 16:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 lutego 2010, 09:14
Posty: 4
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
no spoczko juz jest gites ;) a jakim kodekiem i jakimi ustawieniami renderowac w vegasie zeby jakosc byla fajna i niewielki rozmiar ;)


czwartek, 11 lutego 2010, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Sony Vegas problem z przeplotem
np. WMV9 w HD, albo DivX HD (bitrate dla obu 5~8Mbps, dwu-przebiegowe kodowanie, najwyzsza jakosc)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 11 lutego 2010, 16:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL