Teraz jest poniedziałek, 22 lipca 2019, 18:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 mts i main cocept transcoder 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post mts i main cocept transcoder
Bardzo prosze o podpowiedz jak to przeliczyć.
Materiał jest z kamery AGH mc151
jak wiadomo mts słabo kładzie się w AP
po poradach na forum wyszło na free MainConcept AVCHD transcoder 2.1
i tu jestem lekko zdezorientowany
materiał nagrywam w 720p 50 : :arrow:
Type: MPEG Movie
File Size: 146,5 MB
Image Size: 1280 x 720
Pixel Depth: 32
Frame Rate: 50,00
Source Audio Format: 48000 Hz - compressed - Stereo
Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo
Total Duration: 00:00:58:04
Average Data Rate: 2,5 MB / second
Pixel Aspect Ratio: 1,0

a po przeliczeniu transcoderem : :arrow:

Type: P2 Movie
File Size: 797,6 MB
Image Size: 960 x 720
Pixel Depth: 32
Frame Rate: 50,00
Source Audio Format: 48000 Hz - 16 bit - Mono
Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Mono
Total Duration: 00:00:58:04
Average Data Rate: 13,7 MB / second
Pixel Aspect Ratio: 1,3333


pliki działają bardzo dobrze w AP ale :
zmieniła się rozdzielczość a żeby uzyskać 16:9 zmieniło się pixel aspect ratio na 1,333 :roll:
:?: do tego dochodzi podwójna ścieżka audio w projekcie

więc prosze o podpowiedz jak prawidłowo zamienić te pliki. :?:

pozdrawiam

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


środa, 24 lutego 2010, 18:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: mts i main cocept transcoder
w opisie convertera wyraznie pisze ze poprawnie koduje z plikow 1080i a nie z 720p
"Transcoding to SD DV is only possible from footage that has been shot
in 1080 format"

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


Ostatnio edytowano niedziela, 25 kwietnia 2010, 18:22 przez mvictoria, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 25 kwietnia 2010, 18:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: mts i main cocept transcoder
w DVCPRO HD nie opcji z kwadratowym pikselem - tak wiec standard 720p jest zapisywany jako 960x720 PAR 1.3333 (podbnie jest w 1080i50 - 1440x1080, a w 1080i60 mamy 1280x1080 PAR 1.5) a podwójna ściezka audio bo standard DVCPRO pracuje na 4 kanałach audio :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 25 kwietnia 2010, 18:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL