Teraz jest czwartek, 20 czerwca 2019, 21:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 8 września 2008, 11:31
Posty: 8
Post Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264
http://www.elgato.com/elgato/na/mainmen ... t3.en.html

Czy ktoś się bawił tym sprzętem? Warto kupować? Nadaje się do przygotowywania materiału pod BluRay ? Wg specyfikacji w 1080p ma trochę mały bitrate.


czwartek, 8 kwietnia 2010, 14:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 lipca 2009, 22:23
Posty: 65
Lokalizacja: Warszawa/Tarnów
Post Re: Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264
nie lepiej kupić FireCodera Blue Canopusa ?


czwartek, 8 kwietnia 2010, 14:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264
ale ten Turbo 264 jest tylko dla MacOS Xa FireCoder (chyba) tylko dla Windows

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 8 kwietnia 2010, 15:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264
a z jaka szybkoscia na najlepszych ustawieniach i przy dwoch przebiegach firecoder koduje godzine materialu full hd do tego kodeka ?


czwartek, 8 kwietnia 2010, 15:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 8 września 2008, 11:31
Posty: 8
Post Re: Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264
Jeśli są inne urządzenia pracujące pod MAC OS X to proszę o propozycję.


czwartek, 8 kwietnia 2010, 15:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Turbo 264 HD / sprzętowe kodowanie H.264
http://www.pyroav.com/products/PVC-9001 ... tails.html

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 8 kwietnia 2010, 16:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL