Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 22:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
Witam!
Chcę powtórnie obrobic film, który obecnie mam juz tylko na dvd. Jak go załadowac do Adob Premiere Pro CS4? Jest tam tyle podprogramów, że się pogubiłem. Wcześniej pracowałem na starszej wersji tego programu. Może są jakieś prostrze metody do przechwycenia gotowego DVD? Próbowałem Movie Factory, ale niewiele później się da z tym zrobić, zmienia sie format z 16:9 na 4:3...


poniedziałek, 3 maja 2010, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
http://www.womble.com
zciagnij program mpeg wizard -zrobisz nim wszystko co ci potrzeba bez strat jakości i ponownej kompresji

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


Ostatnio edytowano poniedziałek, 3 maja 2010, 22:45 przez kumak, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 3 maja 2010, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
Wystarczy spróbować załadować :lol:
CS4 bez problemu łyka voby.
Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 3 maja 2010, 22:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
andrzej_men napisał(a):
Wystarczy spróbować załadować...


Załadować jak? Przez import nie widzi zawartości folderu video_ts, gdzie VOBy się znajduą.


wtorek, 4 maja 2010, 12:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
andrzej_men napisał(a):
...
CS4 bez problemu łyka voby


Jak próbuę wrzućić poprzez przesunięcie pliku, pojawia się komunikat "file format not supported", więc jak mam to zrobić?


wtorek, 4 maja 2010, 12:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
A masz zaktualizowanego premiera?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 4 maja 2010, 13:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
kumak napisał(a):
http://www.womble.com
zciagnij program mpeg wizard -zrobisz nim wszystko co ci potrzeba bez strat jakości i ponownej kompresji


Owszem, ale po exporcie film przybiea format 4:3, dlaczego?
A tak przy okazji, jak jestem przy formacie 4:3, jak wyłałem na youtube filmik, który u mnie jest 16:9, w youtube wyświetla sie 4:3, o co chodzi?


Ciągnę upgrade do CS4, zobaczymy.


wtorek, 4 maja 2010, 14:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
Zaktualizowałem i działa!!! :)

Dzięki!!!

Tylko że obraz porusza się krokowo, nie ma płynności, czy po exporcie będzie ok?


wtorek, 4 maja 2010, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
panmino napisał(a):
Zaktualizowałem i działa!!! :)

Dzięki!!!

Tylko że obraz porusza się krokowo, nie ma płynności, czy po exporcie będzie ok?


Mam nadzieję że nie ciągniesz bezpośrednio z płyty? :)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 4 maja 2010, 21:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Jak załadować VOBy w Adobe Premiere cs4?
panmino napisał(a):
...jak wysłałem na youtube filmik, który u mnie jest 16:9, w youtube wyświetla sie 4:3, o co chodzi?

Może to coś Ci rozjaśni. http://www.google.com/support/youtube/b ... 2&hl=pl-PL


wtorek, 4 maja 2010, 21:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL