Teraz jest wtorek, 16 lipca 2019, 03:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Encore CS3 co się dzieje? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 grudnia 2008, 12:34
Posty: 42
Post Encore CS3 co się dzieje?
Witam mam taki problem: Po skonwertowaniu AVI do mpg2 (procoder2) wrzucam go do Encora i widzę od razu, że na końcu filmu jest miejscami pikseloza (przez chwilkę) raz mrógnie jakiś zielony obraz. Gdy ten sam plik oglądam w innym programie jest OK. Z tego samego pliku wypaliłem DVD w workshopie i jest OK (tyle, że menu 4:3) a e Encore wciąż to samo .Zaznaczam, że są to moje pierwsze kroki z Encore. Proszę doświadczonych kolegów o pomoc :)


sobota, 15 maja 2010, 21:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 maja 2008, 00:00
Posty: 7
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
Wrzuc do encora plik avi mysle ze zbyteczne jest renderowanie w procoderze. Poniewaz to samo mozesz zrobic w encorze odrazu z pliku. avi.


czwartek, 20 maja 2010, 15:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
sqbunny - nie widziałeś różnicy!

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 20 maja 2010, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
a moze te dropy nie sa na materiale tylko masz je w podgladzie, zrob iso , zamontuj pod windowsem i obejrzyj material, przeciez jesli nie przeliczasz tego materialu ponownie to skad sie maja tam wziac te dropy ?


czwartek, 20 maja 2010, 21:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
Pamiętam dawno temu miałem podobną sytuację z kompresorem o nazwie Ligos, materiał nim przekonwertowany, odtwarzany za pomocą dowolnego Playera miał niesamowite skazy na obrazie, jakieś zielone mozaiki w miejscach nieprzewidywalnych, kilka sekund w ciągu godziny, ale Authoring sprawiał, że film na krążku DVD-Video wyglądał prawidłowo (identyczna sytuacja). Określenie tego mankamentu dropami nie jest raczej właściwe i stąd niedomówienie.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 21 maja 2010, 00:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 grudnia 2008, 12:34
Posty: 42
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
wypaliłem płytkę i nic :(


sobota, 22 maja 2010, 12:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 337
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
Kiedyś miałem podobny problem mając przetaktowany procesor AMD. Przy kodowaniu do MPEG pojawiały się zielone dropy w różnych miejscach materiału.

_________________
Lumix FZ-2000,2x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro


poniedziałek, 24 maja 2010, 07:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
Pixeloza jest tylko podczas podglądu.U mnie występuje czasem poobna sytuacja.Czasem zieloy obraz.Po wypaleniu jest wszystko ok.

PS.nie ma idealnych softów :D

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


wtorek, 25 maja 2010, 09:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
no ale z czegos ta pikseloza sie bieze, znowu jakis k-lite niesmiertelny ?
u mnie zaden encore tak nie ma, ale systemy montazowe sa "wolne" od pakietow kodekow


wtorek, 25 maja 2010, 09:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45
Posty: 86
Lokalizacja: centrum
Post Re: Encore CS3 co się dzieje?
Witam.

Kiedyś już ten temat przerabialiśmy na forum
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=28&t=23178&hilit=procoder+encore
Problem leży w kodowaniu Procodera. Jak byś wyeksportował innym kodekiem, to byłoby ok.
Również i u mnie się tak dzieje, ale nie przeszkadza mi to, bo materiał nagrany na płytce jest wporządku.

Pozdrawiam.

_________________
2 x Sony / Zoom H4 / Edius + Vitascene


czwartek, 27 maja 2010, 13:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL